WVHEDW vindt aansluiting met top na zege op Overbos

In de zaterdag tweede klasse A heeft WVHEDW goede zaken gedaan door met 3-1 te winnen op bezoek bij Overbos. Het was voor beide ploegen een belangrijk duel, voor Overbos betekende een overwinning een stap uit de gevarenzone, voor hun tegenstander aansluiting met de top, mede dankzij het 1-0 verlies van HBOK op bezoek bij Jong Holland.

De ploeg van Kees Oostermeijer had op basis van de stand een makkelijke middag voor de boeg en deed dat vermoeden eer aan. Het was eenrichtingsverkeer en de bezoekers lieten meerdere kansen liggen op een hogere uitslag. “We domineerden tachtig minuten, maar hadden er acht moeten maken, dus 3-1 valt eigenlijk nog tegen”, oordeelde WVHEDW-trainer Oostermeijer na afloop.

Het domineren begon pas na een kwartier in de eerste helft, want de beginfase ging gelijk op. Het was zelfs de thuisploeg die de eerste kansen creëerde, maar groot gevaar leverde het niet op. Nog zonder een echte kans gehad te hebben kwamen de gasten op voorsprong. Uit een hoekschop van Ruben Loeve kopte Tjeerd Meijer zijn ploeg op een 1-0 voorsprong.

Niet veel later was het voor het eerst in de wedstrijd dat Overbos doelman Dave Agterhof van daadwerkelijk in actie moest komen was op schoten van Marcel van Aken. Vlak daarna werd de score verdubbeld door de aangever van de eerste. Ruben Loeve kreeg de bal, na een prachtige solo van Mick van Moerkerk, in het zestienmetergebied en rondde koel af. Na 38 minuten leek het hierdoor al gedaan voor Overbos.

Na rust bleef WVHEDW de bovenliggende partij en kreeg het de beste kansen om verder uit te lopen. Al had Overbos via een goede poging van Robin Stroet kans op de aansluitingstreffer. Hij stuitte op Jordy Heimens, die voor het eerst in de wedstrijd zijn waarde voor WV kon bewijzen. Na ruim een uur spelen schoot Berend Schoute, minstens zo beheerst als Loeve dat deed in de eerste helft, de wedstrijd op slot door voor de 3-0 te tekenen.

Drie minuten voor het einde werd de eretreffer nog wel gemaakt. Een doelpunt volledig opgezet door twee invallers. Een voorzet van Dexter Henriquez belandde diep achterin bij de tweede paal waar Noel Cicilia zich had vrij gelopen en daar de bal achter Heimens schoot. Het zou het laatste wapenfeit van de wedstrijd zijn en Overbos zag zich door dit verlies dieper in de problemen komen.

Toch blijft trainer Stefan Teeken optimistisch, want hij zag aanknopingspunten vandaag. “Met de energie en strijd die vandaag is geleverd verwacht ik dat we echt nog genoeg punten gaan pakken”, kijkt hij al vooruit. “Vandaag speelden we tegen een betere tegenstander, want dit is echt een ploeg die zeker een top-3 ploeg is samen met BOL en HBOK.”

De bezoekende trainer was trots op het collectief dat er stond. “Het is echt een teamprestatie vandaag en als we met z’n allen heel hard werken en goed de bal laten gaan zijn we een heel goed elftal”, oordeelt de oefenmeester. Een goed voetballend WVHEDW is niet altijd aan de orde, zeker gezien het lastig bespeelbare eerste veld op het eigen sportpark. Het kunstgras van Overbos liet zien dat de Amsterdammers elkaar met mooie combinaties en snel positiespel kunnen vinden. “Ik denk dat we vandaag goed gedemonstreerd hebben hoe wij willen voetballen in de tweede seizoenshelft.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag tweede klasse A.