WVHEDW zo goed als zeker van volgende ronde na knappe winst tegen Zuidvogels

In de districtsbeker is WV-HEDW bijna zeker van de volgende ronde. De tweedeklasser won met 0-2 van eersteklasser Zuidvogels. Zelfs een kleine nederlaag aanstaande zaterdag tegen NVC is genoeg voor plaatsing voor de volgende ronde.

Beide ploegen waren aardig aan elkaar gewaagd in de eerste helft. Het balbezit was redelijk verdeeld, maar Zuidvogels had iets meer kansen. De grootste daarvan was na tien minuten. Jermain Heldoorn schoot de bal tegen de paal. Het was WV-HEDW dat de score opende. Richard Lynch bereikte Cees Smaal, die oog in oog kwam te staan met keeper Jasper Schaap. Smaal twijfelde niet en ramde de bal snoeihard in de bovenhoek: 0-1. Niet veel later moest Cees Smaal noodgedwongen het veld verlaten met een spierblessure.

WV-HEDW was scherp op de counter en profiteerde vooral van de ruimte die Zuidvogels af en toe achterin weg gaf. In de slotfase van de eerste helft kreeg Max Ribbens nog een kans, maar hij schoot net over.

160824 Zuidvogels beker 2

Na rust zette Zuidvogels vol druk op het doel van Mitchel Dijkstra. WV-HEDW kwam er in deze fase nauwelijks uit. Ruud Jong zorgde voor het meeste gevaar, maar Dijkstra was een ware sta-in-de-weg. Dijkstra had geen antwoord op een kopbal van Heldoorn, maar de lat bracht redding voor WV-HEDW. De storm van Zuidvogels ging in de loop van de tweede helft wat liggen en WV-HEDW wist wat meer te profiteren van de ruimte. Dit resulteerde tien minuten voor tijd in de 0-2. Het begon met een lange rush van, de van Swift overgekomen linksback, Marcel van Aken aan de linkerkant. Hij bediende Ruben Loeve, die de score verdubbelde. Hiermee was de wedstrijd gespeeld en behaalde WV-HEDW een verrassende zege in Huizen.

WV-HEDW gaat aan de leiding in de poule en is zo goed als zeker van plaatsing voor de volgende ronde. De Amsterdammers mogen zelfs een kleine nederlaag lijden tegen NVC.

Kijk hier voor alle uitslagen en het programma in de districtsbeker.

Verslag: Koen Vanhellemont
Foto’s: Ronald Nijsen