Zeeburgia beleeft eenvoudige middag tegen derdeklasser Schoten

Zeeburgia heeft zonder enige moeite de volgende ronde van de districtsbeker gehaald. Uit bij Schoten, dat uitkomt in de zondag derde klasse C, won de ploeg van trainer Reda Achkari met 0-4. “We speelden eigenlijk zoals we altijd doen, op zich wel goed. De bal ging lekker rond. Alleen had de score veel hoger mogen uitvallen”, aldus de oefenmeester.

De Amsterdammers gingen voortvarend van start en creëerden een paar goede kansen, onder andere via spits Chelton Linger. Pas na ruim een halfuur spelen werd het overwicht uitgedrukt in de score. Gregory Schaken schoot raak uit een vrije trap. Pal voor rust wist Linger de score te verdubbelen.

Na rust was het spelbeeld niet anders en waren er genoeg kansen voor Zeeburgia op een monsterscore. Het was  vooral te danken aan keeper Remy Heruer van Schoten dat het geen monsterscore werd. Heruer kon echter niet voorkomen dat de bezoekers nog twee keer scoorden, via Gilermo Pengel en Zamoranho Ho-A-Tam. Daarna geloofden de Amsterdammers het wel en bleef het bij 0-4.

Ondanks de vele gemiste kansen, was Achkari blij met de prestatie van zijn ploeg. Hij neemt de beker serieus. “Het is altijd goed om ver te komen in de beker. Het zijn voor ons zeker geen veredelde oefenpotjes. Ik ben ook blij met de manier waarop we gespeeld hebben.” Voor de eersteklasser was het geen probleem om zich op te laden voor een wedstrijd tegen een ploeg die twee klassen lager speelt. “Ik was er van tevoren wel even bang voor, maar daar was totaal geen sprake van. In het begin was het wel wat gezapig. Het moest even op gang komen, maar uiteindelijk pakten ze het goed op”, aldus Achkari.

Kijk hier voor alle uitslagen in de districtsbeker van West I.

Tekst: Koen Vanhellemont
Archieffoto boven: Jeroen de Kock