Zeeburgia boekt sensationele overwinning op AFC’34

In de zondag eerste klasse A heeft Zeeburgia een sensationele overwinning geboekt op AFC’34. Hoewel het negentig minuten stuivertje wisselen was tussen beide teams wisten de Amsterdammers uiteindelijk met 4-3 te winnen.

Zeeburgia begon angstvallig slecht aan de wedstrijd. Na twintig seconden had Raymond de Waard de bezoekers al op voorsprong kunnen brengen en enkele minuten later was De Waard opnieuw dichtbij een treffer. Na de sterke openingsfase van AFC’34 kwam Zeeburgia beter in de wedstrijd en kreeg op de thuisploeg haar eerste kansen. Na goed voorbereidend werk van Youssef el Abelhadi was het Gideon Emanuels die net niet wist te scoren.

ZeeburgiaAFC

Toch was het even later wel raak voor Zeeburgia toen Gregory Schaken na een goede actie keeper Ori Hoogland wist te passeren. Na een zwak begin kwam Zeeburgia steeds beter in de wedstrijd en kreeg de ploeg van Reda Achkari genoeg kansen om de voorsprong uit te breiden. Zowel Schaken als Emanuels kregen een goede mogelijkheid om Zeeburgia op 2-0 te zetten maar beide spelers wisten het netje niet te laten bollen.

Hoewel Zeeburgia de controle over de wedstrijd had ging het vlak voor rust alsnog mis bij de Amsterdammers. Na een goede counter was het Herbert Inecia die Eric Antwi passeerde en AFC’34 voor rust weer langzij bracht.

ZeeburgiaAFCAntwi

In het tweede bedrijf van de wedstrijd was het vanaf moment een spektakel en waren beide ploegen erg aan elkaar gewaagd. De wedstrijd golfde op en neer en zowel Zeeburgia als de bezoekers uit Alkmaar wisten genoeg kansen te creëren.

Het was uiteindelijk invaller Sem Kroon die via een corner AFC op voorsprong wist te zetten. Zeeburgia ging vervolgens met man en macht opzoek naar de gelijkmaker en die kwam er uiteindelijk ook. Nadat Hoogland oog in oog met Saifeddine el Abid eerst nog redding wist te brengen kwam de bal in de rebound terecht bij Schaken die de bal vervolgens rustig in de goal lobte.

ZeeburgiaAFCElAbid

Zeeburgia drukte vervolgens door en kwam na 81 minuten op voorsprong nadat een goede voorzet van Alfred Mensah door El Abid werd binnen gekopt. Zuur was het uiteindelijk voor Zeeburgia dat enkele minuten later de bal aan de andere kant op de stip ging na een handsbal. Hoewel Antwi in eerste instantie nog redding wist te brengen op de penalty van Nick Burger wist Burger in de rebound de bal alsnog in de goal te schieten waardoor Zeeburgia met nog vier minuten te gaan de zege uit handen leek te geven.

Sensationeel was het dan ook uiteindelijk dat Zeeburgia vlak voor het verstrijken van de tijd alsnog de zege naar zich toe wist te trekken toen aanvaller El Abdelhadi van dichtbij raak wist te schieten. In de slotfase probeerde AFC’34 met lange ballen nog een mogelijkheid te creëren maar Zeeburgia voetbalde de wedstrijd rustig uit. Wel kwamen Zeeburgia-speler Hakim Boudchourt en AFC-er Sandro Staal in de slotfase nog hard met elkaar in botsing waarbij beide spelers met bebloed gezicht de strijd moesten staken.

ZeeburgiaAFCKoster

Door de zege op AFC’34 stijgt Zeeburgia naar de zesde plek op de ranglijst en hebben de mannen van Ahckari na een slechte seizoensstart waarin de eerste drie wedstrijden werden verloren de goede lijn eindelijk te pakken met drie overwinningen op rij.

Kijk maandag op de site voor een uitgebreide samenvatting van het duel plus reacties van trainer Reda Achkari en man of the match Gregory Schaken

Verslag: Jurgen Boegborn
Foto’s: Mario Wormhoudt