Zeeburgia houdt het onnodig spannend tegen Quick 1890

In de zondag eerste klasse A heeft Zeeburgia haar vierde overwinning in vijf wedstrijden geboekt. Quick 1890 werd in de eerste helft bij vlagen weggespeeld, maar de ploeg van Reda Achkari vergat het enorme overwicht uit te drukken in meer doelpunten. Hierdoor werd de tweede helft zowaar nog spannend.

Quick 1890 promoveerde afgelopen seizoen net als Zeeburgia naar de eerste klasse. Voorafgaande aan de wedstrijd bedroeg het verschil tussen beide ploegen drie punten in het voordeel van de Zeeburgianen. De gasten uit Amersfoort traden aan met oud-prof Muslu Nalbantoglu (ex-NEC en de Graafschap) op het middenveld. Deze kon echter niet voorkomen dat Quick 1890 niks te vertellen had in het eerste bedrijf.

zeeburgia5

Zeeburgia startte furieus aan de wedstrijd onder leiding van de sterk spelende spelmaker Gregory Schaken. Na verschillende goede mogelijkheden had Zeeburgia de hulp van een Quick-verdediger nodig die de bal ongelukkig in eigen doel werkte, al zat Youssef Abdelhadi er ook aan. Een paar minuten later maakte Tahir Akhamrane van dichtbij de tweede treffer voor Zeeburgia. Er leek geen vuiltje aan de lucht voor de thuisploeg, maar daar zou in de tweede helft verandering in komen.

zeeburgia3

Waar Zeeburgia in de eerste helft veel druk uitoefende, liet het het na de rust Quick 1890 wat meer komen. De gasten gingen wat opportunistischer spelen en kwamen steeds vaker in de buurt van Zeeburgia-doelman Eric Antwi. Zeeburgia geloofde het wel en kreeg hiervoor de rekening gepresenteerd. De aansluitingstreffer kwam er uiteindelijk tien minuten voor tijd. Rob Hosman liet Antwi kansloos door een voorzet vanaf rechts fraai binnen te schieten.

zeeburgia4

Quick 1890 stuurde al zijn manschappen naar voren in de poging de gelijkmaker te forceren. De defensie van Zeeburgia gaf echter geen krimp. In de laatste minuut kon Zeeburgia profiteren van de zee van ruimte en gooide het de wedstrijd eindelijk in het slot. Drie Zeeburgianen doken vrij op voor de doelman en Alfred Mensah mocht zijn goede wedstrijd bekronen met een doelpunt: 3-1.

Niemand zal ontkennen dat de overwinning van Zeeburgia verdiend was, al moest het in de slotfase nog even alle zeilen bijzetten om de drie punten in eigen huis te houden. De ploeg van Reda Achkari klom twee plaatsen en staat nu keurig zesde. Volgende week moet blijken of Zeeburgia zich kan meten met de top van de ranglijst. Het gaat dan op bezoek bij de nog ongeslagen koploper Purmersteijn.

Verslag: Maarten Daniëls
Foto’s: Mario Wormhoudt