Zeeburgia moet in tweede helft hoofd buigen voor AFC’34

Zeeburgia is de zondag 1e klasse hard onderuit gegaan op bezoek bij AFC’34. Hoewel Zeeburgia nog met een voorsprong de kleedkamers mocht opzoeken walste de Alkmaarders in de tweede helft over de ploeg van Reda Achkari heen (4-1).

Beide ploegen ging in de eerste helft gelijk aan elkaar op maar hoewel AFC’34 veel meer balbezit had dan de bezoekers was het Zeeburgia dat in de eerste helft de beste kansen kreeg. Toch stond het vizier bij Zeeburgia niet helemaal op scherp en moesten de Amsterdammers lang wachten op de eerste goal. Door falen van de spitsen en prima reddingen van de keeper duurde het tot de veertigste minuut voordat Zeeburgia dan eindelijk op voorsprong kwam. Na een diepe bal van Ousama Boudchourt was het Faouzi Ben Yerrou die kon afdrukken.

Zeeburgia vocht in het eerste bedrijf voor iedere meter en was na de eerste helft al moegestreden. AFC’34 probeerde de stand snel gelijk te trekken en slaagde na ruim een uur spelen in deze opzet. Luc Schuffelen profiteerde optimaal van een miscommunicatie tussen de verdediging en Zeeburgia-keeper Leandro Kemp.

Na de aansluitingstreffer probeerde Zeeburgia zich te herpakken en werd er vers bloed in het veld gezet. Ondanks dat bleek de geboden arbeid voor niets omdat Bas Kansen met een prima schot AFC’34 op voorsprong wist te brengen.

Daarna stortte Zeeburgia als een kaartenhuis in elkaar en kon de thuisploeg verder uitlopen. Een vrije trap van Ilker Yilmaz belande in eerste instantie nog op de paal maar het was opnieuw Schuffelen die in de rebound alsnog kon raak schieten.

Vlak voor tijd werd de malaise bij Zeeburgia nog groter toen Schuffelen zijn hattrick compleet maakte en de eindstand bepaalde op 4-1.

Klik hier voor de andere uitslagen en de actuele stand in de zondag eerste klasse A