Mouhsine el Yaacoubi (r)

Zeeburgia neemt eerste horde tegen Pancratius

Het ‘nieuwe’ Zeeburgia heeft de eerste punten van het nieuwe seizoen binnen. In Amsterdam –Oost werd mede degradant van vorige seizoen, Pancratius, met 3-1 verslagen. Een uitslag die gezien het wedstrijdbeeld zeker hoger uit had kunnen vallen.

Twee jonge teams stonden er aan de aftrap en al vrij snel werd duidelijk dat Zeeburgia het beste van het spel had. De eerste plaagstootjes kwam vooral van de behendige buitenspeler, en enige echte routinier bij de thuisploeg, Tahir Akhamrane. Of de pass was net te hard of hij strandde op doelman Rogier Schrama. Toch kon een treffer niet lang uitblijven.

Foto Mario Wormhoudt: Imdat Ilguy coacht zijn ploeg naar de overwinning

Nog geen twaalf minuten duurde het dan ook voordat de eerste goal viel. Akhamrane gaf vooraf vanaf de rechterkant, Cornet stapte behendige over de bal heen en Soufyan Saidi verschalkte Schrama.

Zeeburgia-trainer Imdat Ilguy: “De eerste helft was er duidelijk spraken van spanning bij ons. Ondanks dat hadden we veel eerder afstand moeten nemen. We sloegen het middenveld te vaak over en daardoor werden we genoodzaakt te vaak de lange bal te spelen.” Pancratius-trainer Bart Jansen: “ De eerste helft hebben we gewoon te veel ontzag. Die helft viel me dan ok behoorlijk tegen. Na rust viel het me mee.”

actie

Pancratius kreeg nauwelijks kansen in het eerste bedrijf (een schotje van Anouar Bousatta ging ver over) en bij Zeeburgia was de laatste pass vaak te slordig. Een steekbal van Cornet op Saidi was vlak voor rust ook net te hard anders had de thuisploeg al verdiend een grote voorsprong gehad.

Toen in de 69ste minuut die 2-0 eindelijk viel was het ook direct weer 2-. Eerste zette invaller Gideon Emanuels met zijn eerste balcontact Zeeburgia op 2-0 en bijna vanaf de aftrap soleerde de 17-jarige Roy Deken door het as van het veld en klopte vervolgens in de verre hoek met een droge schuiver doelman Antwi.

Zo bleef er dus spraken van enige spanning en leek het er geen moment op dat Pancratius nog gelijk zou maken. Toen Cornet uit een vrije trap, na een flying tackle van Jean Pierre Kerkeboom op Shaquille Doorson, de bal prachtig achter Schrama schoot was het gedaan (3-1).

Foto Mario Wormhoudt: Dino Cornet heeft net de beslissende 3-1 achter Schram geschoten

Ilguy: Toen ik hier kwam wist ik dat ik drie maanden nodig had om het team te laten spelen zoals ik wil. We zijn nu twee maanden onderweg en de komende maand wil ik zo min mogelijk punten verspelen. Dit is dus een prima start en heb ik gezien dat we goed op weg zijn.

Zijn collega Jansen ziet in Zeeburgia ook een ploeg die mee zal gaan doen om de titel: “Al is het nog moeilijk omdat na een wedstrijd te zeggen. Van mijn ploeg heb ik weer veel gezien vandaag met een betere tweede dan eerste helft. Wij zullen nog moeten groeien, maar ik zie voldoende aanknopingspunten.