Foto Jeroen de Kock: Reda Achkari

Zeeburgia pakt punt in slotfase tegen Fortuna Wormerveer

Het seizoen van eersteklasser Zeeburgia kun j gerust wisselvallig noemen. Na een stroeve start, gevolgd door een zeer goede serie, werd het jaar 2015 afgesloten met slechts twee punten uit vier wedstrijden. Ook tegen Fortuna Wormerveer werd er niet gewonnen (3-3).

Zonder Gino Pigue (vakantie) en Alfred Mensah (blessure) misten de ploeg van reda Achkari de nodige mankracht op het middenveld. Na een sterke openingsfase was het groggy Schaken die de Amsterdammers verdiend op voorsprong zette in de achttiende minuut. Daar waren de bezoekers duidelijk de bovenliggen de partij.

De ploeg van voormalig OFC-trainer Martin de Groot kwam via Milan Klopper op gelijke hoogte, maar twee minuten voor rust was het club topscorer Abdelhadi die Zeeburgia weer op voorsprong bracht (2-1).

Onder zware weersomstandigheden, dat Zeeburgia duidelijk niet zo goed ligt, werd die voorsprong uit handen gegeven. Eerst was het Yannick Klopper die voor de 2-2 zorgde en niet veel later was het Alvaro Vlijter die de bezoekers zelfs op voorsprong zette.

Twee minuten voor tijd was het Abdelahdi die vanaf elf meter, na een handsbal, voor een punt zorgde. Door het gelijkspel blijft Zeeburgia op de zevende plaats staan met ene punt minder dan Fortuna Wormerveer.

Bestuurslid technisch zaken Alain Munoz is uiteindelijk zeer teleurgesteld over de prestaties van zijn team. Munoz: ” We zijn het seizoen niet goed begonnen, maar na een hele sterke serie zijn we de laatste weken ver weggezakt en hebben we tienen punten verloren. Dat is te veel. We moeten ons nu al gaan richten op de derde periode. We staan elf punten achtre op koploper Purmersteijn en dat lijkt te veel. Al zeg ik nooit ‘nooit’ want iedereen verspeelt punten in deze afdeling.

Klik hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag eerste klasse A.