Zeeburgia sleept eerste zege binnen tegen VSV

Zeeburgia heeft de eerste drie punten van de competitie binnen. Op eigen veld was het elftal van Reda Achkari met 3-1 te sterk voor VSV, dat uit de eerste drie wedstrijden zeven punten had gehaald. Zeeburgia speelde de bezoekers uit Velsen, met name in de eerste helft, aardig zoek en kon terugkijken op een verdiende zege.

Voorafgaand aan het duel ontstaat er wat consternatie tussen scheidsrechter Metsemakers en Remco van Poeteren, de trainer van VSV. Volgens laatstgenoemde onderbreekt de scheidsrechter de warming up, waardoor het duel iets later start dan gepland. In die eerste helft is Zeeburgia grotendeels oppermachtig. De eerste kans voor de thuisploeg is zelfs gelijk raak. Een uittrap van Eric Antwi, die de geschorste Jurgen Belfort verving, wordt niet verwerkt door de defensie van VSV en Alfred Mensah is er als de kippen bij om dat buitenkansje te benutten: 1-0. Door de vroege voorsprong werd VSV steeds verder op eigen helft onder druk gezet en kwam de ploeg uit Velsen telkens in de problemen. Zeeburgia maakte daar gebruik van in de persoon van Gideon Emanuels. De buitenspeler rondde een aanval over de rechterkant van het veld heel beheerst af. Doelman Ricardo Snoek had ondertussen al twee keer moeten vissen en moest in het restant van de eerste helft een nog een keer reddend optreden om een grotere achterstand te voorkomen. Een vrije trap van aanvoerder Gino Piqué werd door Snoek goed uit de hoek getikt. Het was niet de laatste kans voor Zeeburgia in die eerste helft. Youssef el Abdelhadi had de wedstrijd vroegtijdig kunnen beslissen, maar de aanvaller mikte net over.

Reda Achkari kijkt toe

Vlak voor de kans van El Abdelhadi was Van Poeteren al met drie verdedigers gaan spelen. Linksback Yves Rellum werd geslachtofferd voor Donny Klok en VSV wilde met deze wisseling aanvallend meer druk uitoefenen. In die opzet slaagden de bezoekers, want Delano Post wist van dichtbij de 2-1 binnen te schieten. Vlak voor rust kreeg Marwan Yahyaoui nog een goede schietkans, maar zijn schot rolde naast het doel van Antwi. Meteen na de pauze moest Antwi wel aan de bal, al kon hij de inzet van Tim Kuyt gemakkelijk stoppen. VSV had begrepen dat het in de tweede helft Zeeburgia onder druk moest zetten om een resultaat te behalen. Het leverde een open wedstrijd, zonder al te veel grote kansen. De beste kans voor VSV in de tweede helft kwam op naam van Guus Rijs. De spits kwam oog in oog met Antwi, probeerde de doelman te omspelen, maar speelde de bal te ver voor zich uit. De ideale kans op de 2-2 ging daardoor verloren. Met nog tien minuten op de klok wist Zeeburgia de wedstrijd alsnog te beslissen. Met een fantastische uithaal van een meter of zestien wist Gregory Schaken Snoek voor de derde keer te passeren. VSV zette niet na de derde tegentreffer niet meer aan en daardoor kon Zeeburgia in de vierde competitiewedstrijd eindelijk drie punten bijschrijven.

Faouzi Ben Yerrou

Na afloop vond Achkari dat Zeeburgia de terechte winnaar was. De trainer was met name blij dat zijn ploeg de overwinning over de streep trok. Achkari: “We spelen mooi voetbal, althans we proberen mooi en verzorgd voetbal te spelen. Het was wel belangrijk dat we dit keer de zege binnen sleepten. We hebben al twee keer eerder een voorsprong weggegeven, maar dit keer niet en daar ben ik het meest tevreden over. Het was vandaag een mooie middag bij Zeeburgia, voor ons en voor de toeschouwers.