Zeeburgia in spectaculaire slotfase naast DEM

Zeeburgia heeft in de zondag eerste klasse A na een spectaculaire slotfase op bezoek bij DEM een punt gepakt. De ploeg van Reda Achkari had de hele wedstrijd een veldoverwicht, maar slaagde er in extremis pas in om een gelijkspel uit het vuur te slepen: 2-2.

De Amsterdammers begonnen goed in Beverwijk: met aanvallend voetbal werd DEM teruggedrongen. Dit leidde nog niet tot echt grote kansen. De thuisploeg had de grootse mogelijkheden om aan de leiding te komen. Zeeburgia-doelman Gregory Martin redde uitstekend op drie inzetten van Rik Stals. De aanvoerder van DEM had zijn ploeg voor rust op voorsprong moeten zetten, maar Zeeburgia kreeg aan de hand van de sterk spelende Gregory Schaken ook enkele kansen op de openingstreffer. Schaken, Gilermo Pengel en spits Jason Halman hadden het vizier echter niet op scherp staan.

Zeeburgia bleef na rust de betere ploeg in Beverwijk. Halman liet een grote mogelijkheid onbenut door een voorzet te mooi met buitenkant voet binnen te willen werken en vond het zijnet. De gasten konden het veldoverwicht niet in doelpunten uitdrukken en DEM sloeg toe in de tegenaanval. Esosa Ogogho zette goed door en bediende Timo Wolters, die beheerst raak schoot: 1-0.

Na de goal van Wolters ging Zeeburgia nog meer aanvallen. Tien minuten voor tijd leverde dit de gelijkmaker op. Invaller Javier Martina schampte een voorzet van Schaken en zorgde voor de gelijkmaker. De slotfase leverde enorm veel spektakel op voor de toeschouwers. Ruben Koper kopte in de eerste minuut van de blessuretijd uit een vrije trap van Wolters op schitterende wijze de 2-1 binnen.

DEM dacht de overwinning binnen te hebben, maar de ploeg van Achkari toonde karakter en sleepte een punt een punt uit het vuur. Gilermo Pengel maakte in buitenspelpositie geen fout en verschalkte Bleeker: 2-2. Pengel had zelfs nog de kans om Zeeburgia de overwinning te bezorgen, maar in kansrijke positie schoot de linksbuiten voorlangs.

Zeeburgia verdiende op basis van het goede veldspel meer, maar had door de weggegeven kansen ook tegen een nederlaag kunnen aanlopen in Beverwijk. Na vijftien speelronden staan de Amsterdammers op een zevende plaats. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in d eerste klasse A.