Zeeburgia verliest punten en doelman Antwi

In de zondag eerste klasse A heeft Zeeburgia op bezoek bij Hoogland met 1-0 verloren. De Amsterdammers eindigde het duel met tien man omdat doelman Eric Antwi zijn pols brak en trainer Reda Achkari al drie keer had gewisseld.

De eerste kans van de wedstrijd, die ook onder zware weersomstandigheden werd gepeeld, was voor Zeeburgia, ondanks dat Hoogland de betere ploeg was in de eerste twintig minuten. Tahir Akhmarane en Youssef Boetoe wisten elkaar goed te vinden, maar de aanval strandde in schoonheid. In de daaropvolgende counter wist Hoogland wel tot scoren te komen. Vanaf de hoek van de zestienmeter werd er door Stijn Mossink op doel geschoten. Doelman Antwi zag er niet goed uit en de 1-0 was een feit.

Foto Antoon Pruijn

Na rust was Zeeburgia een stuk beter dan in het eerste bedrijf en Hoogland liet zich dan ook ver terug zakken, al lag een counter wel op de loer in die fase van de wedstrijd. Tijdens zo’n counter raakte doelman Eric Antwi zwaar geblesseerd aan zijn pols. De doelman moest met, naar later zou blijken, een gebroken pols het veld verlaten. Omdat Zeeburgia al drie keer had gewisseld, moest het restant van de wedstrijd met een man minder uitspelen. Hakim Boudchourt verdedigde in het restant van de wedstrijd het doel.

Ondanks de numerieke minderheid waren er nog wel wat kansen voor de Amsterdammers en bleef het het grootste deel van  de wedstrijd het meeste balbezit houden. De gelijkmaker viel echter niet. Door de nederlaag zakte Zeeburgia naar de vijfde plaats.

Kijk op de klassenpagina van zondag 1A voor alle uitslagen, de stand en het programma.