Zoekend Ajax onderuit bij Huizen

In de zaterdag hoofdklasse A ging Ajax met 3-1 onderuit bij hoogvlieger Huizen. De ploeg van trainer Jorg Smeets keek al vroeg tegen een achterstand aan, maar kwam halverwege het eerste bedrijf via Sergio Cameron vanaf elf meter nog wel langszij. De Amsterdammers moesten na rust definitief hun meerdere erkennen in de thuisclub, die door de zege en het verlies van Odin ’59 nu koploper is.

“We hebben individueel wel de kwaliteit, maar we zijn nog geen team. Dat was het grote verschil met Huizen en het was dan ook een terechte nederlaag”, blikt Smeets terug op de verloren ontmoeting tegen de equipe uit Het Gooi. Binnen de minuut liep Ajax al achter de feiten aan. De scherpte ontbrak bij de bezoekers en Garett Jones bracht Huizen aan de leiding. Ajax ontsnapte even later aan een grotere achterstand. Guido de Graaf kopte op de lat en na ruim een kwartier voorkwam de paal erger voor de gasten.

Bij haar eerste echte gevaar was Ajax wel meteen doeltreffend. Joost Heij werd gevloerd binnen de zestien en Cameron benutte de strafschop. Na wat kansjes over en weer gingen beide ploegen naar de kleedkamer met een 1-1 ruststand. “Op dat moment mag je daar zeer tevreden mee zijn en hoop je toch stiekem nog wel op meer na de rust.”

De hoop werd in het tweede bedrijf echter al snel minder voor Ajax. Na een schitterende individuele actie van Zakaria el Biyar schoot De Graaf Huizen wederom op voorsprong. Na deze treffer kreeg Ajax nog wel mogelijkheden via Heij en Kenneth Misa-Danso, maar Huizen maakte wel het meest aanspraak op een doelpunt. Deze viel ver in de blessuretijd. El Biyar schoot een afgeslagen bal tegen de touwen en besliste de wedstrijd.

Door de nederlaag zakt Ajax met dertien punten uit elf duels naar de negende plek op de ranglijst van de zaterdag hoofdklasse A. Volgend weekeinde krijgt Ajax op De Toekomst SVL op bezoek om het verlies van vanmiddag weg te spoelen.

Verslag: Justin Crombeen
Archieffoto: Ricky SportsPhotography