Foto Mario Wormhoudt | ZSGO/WMS hoopt tegen DCG uit de put te komen.

ZSGOWMS in kansarme wedstrijd langs DCG

In de zondag tweede klasse B heeft ZSGOWMS na twee verliespartijen eindelijk weer een overwinning geboekt. Op Sportpark Ookmeer werd DCG met 0-1 verslagen. DCG blijft door de nederlaag onderaan de ranglijst bungelen. De ploeg van Danny van de Moot won dit seizoen pas één keer.

In de eerste helft wisten beide ploegen het publiek niet bepaald te vermaken. De strijd werd vooral gestreden op het middenveld en er werden slechts mondjesmaat kansen gecreëerd. De eerste serieuze kans van de wedstrijd was in de tiende minuut voor Femon Haselhoef die de bal op het doel van Randy Sanches schoot, maar zijn inzet door de keeper van ZSGOWMS gekeerd zag worden.

20161016-dcg-zsgowms-mario-womhoudt-damien-simson

DCG had in een matige eerste helft een licht veldoverwicht, zonder dit om te zetten in uitgespeelde kansen. Ook ZSGOWMS was voorin nauwelijks gevaarlijk, maar had wel de beste kans van de eerste helft toen Joey van de Broek na een lage voorzet de bal recht op doelman Desmond van de Moot schoot.

In de tweede helft kwam de ploeg van Murat Böke een stuk beter uit de kleedkamers. Hoewel het vertoonde spel nog steeds niet hoogstaand was, maakte de getoonde strijd een hoop goed. ZSGOWMS wist vroeg in de tweede helft de ban te breken. Uit een strakke voorzet lukte het Van de Broek nu wel om Van de Moot te passeren.

20161016-dcg-zsgowms-mario-womhoudt-jordan-gast

Ook in de tweede helft vielen er weinig kansen te noteren. De enige noemenswaardige mogelijkheid van de tweede helft was wel meteen een enorme kans. Van de Broek mikte echter veel te hoog op het doel van DCG. Invaller Zohair Chiddi kreeg in de 75ste minuut nog een goede mogelijkheid om de wedstrijd definitief in het voordeel van de bezoekers te beslissen, maar met een uiterste krachtinspanning wist Van de Moot een treffer te voorkomen.

Waar DCG in de eerste helft de bovenliggende partij was, liet de thuisploeg zich in de tweede helft niet van haar sterkste kant zien. Alleen Sefa Izmir was met een kopbal nog dichtbij de gelijkmaker, maar verder werd ZSGOWMS in de tweede helft nauwelijks op de proef gesteld. De ploeg van Murat Böke pakte zo verdiend de drie punten en maakt hiermee een belangrijke sprong op de ranglijst.

Klik hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag tweede klasse B

Verslag: Jurgen Boegborn
Foto’s: Mario Wormhoudt