Foto Mario Wormhoudt | Slaagt ZSGOWMS (zon) er na RODA'23 ook in om OSV (zon) uit te schakelen?

ZSGOWMS schakelt RODA’23 uit dankzij penaltyheld Sanches

“Ik stond ooit te boek als de penaltykiller van Amsterdam, maar dat was alweer een tijdje geleden”, vertelde een opgeluchte Randy Sanches. De doelman van ZSGOWMS groeide tijdens het bekerduel met RODA’23 uit tot de held van de middag. Sanches stopte in de beslissende strafschoppenserie twee penalty’s (4-1), nadat het duel in de reguliere speeltijd in 1-1 was geëindigd.

De formatie van trainer Murat Böke begon redelijk aan het bekerduel met RODA’23. Via Ryan Brown werd de thuisploeg na zo’n tien minuten voor het eerst gevaarlijk. De middenvelder haalde van een meter of twintig zonder succes uit. Niet veel later was Brown wederom gevaarlijk, maar hij kwam net tekort na een voorzet van Maceo Rigters. Diezelfde Rigters ging na zestien minuten voor eigen succes. Hij haalde van twintig meter uit, maar RODA’23-doelman Jordi Bungener pareerde zijn inzet simpel.

20161023-zsgowms-roda23-foto-mario-wormhoudt-barry-tjeertes-en-melvin-joling

Na twintig minuten begonnen ook de gasten bij vlagen iets meer aan te dringen, maar echt dreigend werden die voor rust niet. Verder dan een afstandsschot van Melvin Joling (naast) kwamen zij niet. Daarnaast kreeg ZSGOWMS nog een goede kopkans, maar die werd op de doellijn gekeerd door een verdediger. Daardoor werd er met de brilstand op het scorebord gerust. “Het was eigenlijk weer het oude liedje”, vervolgde Sanches. “Doordat we het verzuimden om de kansen te benutten, blijft de tegenstander hoop houden in een goed resultaat.”

20161023-zsgowms-roda23-foto-mario-wormhoudt-tim-steij-en-mustapha-ait-hassain

Ook na de theepauze had de ploeg van Böke het betere van het spel, maar ondanks het veldoverwicht bleef RODA’23 in het eerste kwartier na de hervatting vrij gemakkelijk overeind. Toch viel er in de 58e minuut na een knappe steekbal een gaatje in de verdediging van Roda. Alleen de voorzet van Jordan Gast was net te scherp. Arabi el Abdessadak kwam een teenlengte tekort. In de 72ste minuut viel de openingstreffer alsnog. Rigters lette uitstekend op, nadat keeper Bungener de bal zo maar los liet. De oud-prof twijfelde geen moment en tikte de bal in het doel.

20161023-zsgowms-roda23-foto-mario-wormhoudt-nick-albers

Het bleek niet genoeg voor de zege. RODA’23-aanvaller Nick Albers kopte in de slotminuten raak uit corner: 1-1. Daardoor moesten penalty’s de beslissing brengen. “Die 1-1 viel doordat we te veel achteruitliepen in de slotfase”, concludeerde Sanches. “Daarnaast hadden we na de 1-0 direct de tweede moeten maken, maar wie maalt daar nu om? Helemaal niemand”, knipoogde de doelman, die door goed te wachten twee van de vier strafschoppen stopte. “Vooral de pingel van Maceo Rigters zat er lekker in. Ik dacht dat hij verkeerd stond, maar hij joeg de bal op geweldige wijze in de kruising.”

De doelman keek ook alweer vooruit. Sanches: “Ik hoop dat dit resultaat vertrouwen geeft met oog op de competitie, want daarin presteren we met een zevende plaats na evenzoveel wedstrijden tot nu toe teleurstellend.”

Kijk hier voor alle uitslagen in de eerste ronde van de districtsbeker.