ZSGOWMS (zaterdag) buigt pas in slotminuut voor Montfoort

Zaterdag derdeklasser ZSGOWMS is in de tweede ronde van de districtsbeker gestrand. De ploeg die ook onder leiding staat van Murat Böke moest in de blessuretijd de enige treffer van de wedstrijd slikken tegen eersteklasser Montfoort: 0-1.

Het zware veld (diverse regenbuien maakten er al snel een modderpoel van) deed geen goed aan het spel van beide ploegen. Daardoor werden de kansen van Montfoort-aanvallers Marck van Baal en Bart Roelofs om zeep geholpen. Ook diverse hoekschoppen leverden niet het gewenste resultaat op voor de bezoekers. ZSGOWMS kwam bij vlagen knap terug, maar inzetten van Sancho van Soelen en Paul van der Horn waren niet succesvol. Montfoort was in de eerste helft de betere ploeg, alleen konden de gasten nog geen afstand nemen van het dappere ZSGOWMS.

Na de rust was Montfoort tot drie keer toe dicht bij de openingstreffer, maar doelman Sander van de Bogaard behoedde zijn ploeg voor een achterstand. Aan de andere kant was ook ZSGOWMS gevaarlijk: een kopbal van Van der Horn eindigde tegen de lat. Door het zware veld en de regen hadden beide ploegen het conditioneel lastig. In de slotfase waren de beste kansen voor de thuisploeg. Serdal Suvakci werd in het strafschopgebied onderuit gehaald, maar scheidsrechter Beudeker zag daar niets in. Vlak voor tijd had ook Erwin Smajic de openingstreffer op zijn schoen, maar miste.

20161119-zsgowms-zat-montfoort-foto-herman-de-wit-1

Waar de meeste toeschouwers aan strafschoppen dachten, wist Montfoort in de blessuretijd alsnog aan het langste eind te trekken. Een hoekschop leverde een scrimmage op, waarbij aanvoerder Bart Roelofs de bal het laatste zetje gaf om de 0-1 binnen te tikken. Montfoort kroop door het oog van de naald en ZSGOWMS zag de strafschoppenserie – en de kans op een bekerstunt – vlak voor het verstrijken van de tijd in rook opgaan.

Assistent-trainer Willem Jansen was na afloop teleurgesteld, maar kon ook trots zijn, “want met goed voetbal hebben we het Montfoort toch behoorlijk lastig gemaakt. Met een beetje geluk hadden we ook nog strafschoppen af kunnen dwingen en misschien zelfs kunnen stunten, maar helaas gebeurde dat niet.”

Kijk hier voor alle uitslagen in de tweede ronde van de districtsbeker.