Zwaan schiet Amstelveen in laatste minuut naast CJVV

In de zaterdag tweede klasse B heeft Amstelveen ver in blessuretijd alsnog een punt weten te pakken tegen CJVV. Meer dan verdiend schoot Maarten Zwaan in de vierde minuut van de extra tijd een strafschop binnen (1-1).

De inzet van het duel tussen de twee middenmoters was om de aansluiting te vinden met de subtop. Dat gegeven gaf een onrustig spelbeeld met veel balverlies aan beide kanten. Zodra de bal was veroverd, werd deze weer verloren aan de tegenstander. Na een half uur viel pas het eerste hoogtepunt te noteren. Een mooie combinatie tussen Yacob Sason en Maarten Zwaan leverde Amstelveen de grootste kans van de eerste helpt op, maar Zwaan werd onderuit geschoffeld. Iedereen bij Amstelveen ging al uit van een strafschop, maar der goed fluitende scheidsrechter Idrissi Chior nam het signaal van de assistent-scheidsrechter van CJVV over. Die vlagde namelijk voor buitenspel. Kort voor rust was het Yacob Sason die Amstelveen op voorsprong kon schieten maar zijn inzet ging hoog over.

20161112-amstelveen-cjvv-hans-van-beek-duarte-en-tromp

Na rust ontstond er een heel ander spelbeeld. Amstelveen werd steeds beter en CJVV ging leunde vooral op haar defensie. Een vrije trap van Patrick Duarte werd weggekopt en de opgevangen bal werd door Maarten Zwaan ingeschoten. Zwaan zag zijn inzet worden gekeerd door Arjen Nawijn.

Na zeventig minuten had CJVV de kans om op voorsprong te komen. Een vrije trap van Pim Kers ging net naast en kort daarna was het Mike Lesmeister die een inzet van Karim El Kaddouri nog net tegen de lat wist te tikken. Zo volgden de kansen elkaar ineens in sneltreinvaart op.

20161112-amstelveen-cjvv-hans-van-beek-patrick-duarte-in-duel

Uit de volgende aanval was het Amstelveen dat een voorsprong moest nemen. De uitblinkende Mike van den Steenhoven stuurde twee verdedigers het bos in, maar zijn inzet ging een centimeter naast. Vier minuten later was het Yacob Sason die Arjen Nawijn uitspeelde. Zijn inzet werd echter nog net van de lijn gehaald door de goed doorgelopen Milas Hietkamp.

Een kwartier voor tijd een cruciaal moment. Mike van den Steenhoven werd in het strafschopgebied onderuit gelopen en de actie daarna was het Robin Oussoren die het spelen van de bal werd belemmerd. Waar heel Amstelveen rekende op een strafschop (die er dus niet kwam) was het CJVV dat er in de omschakeling snel uitkwam. Karim El Kadouri gaf uiteindelijk het laatste tikje. In plaats van een 1-0 voorsprong stond de ploeg van Radjin de Haan dus opeens met 0-1 achter.

20161112-amstelveen-cjvv-hans-van-beek-strafschop-zwaan-1-4

Toch kwam er gerechtigheid. Maarten Zwaan, die door De Haan was doorgeschoven, ging ver in blessuretijd over de knie bij een verdediger van CJVV. Nu kon Chior niets anders dan wel naar de stip te wijzen. Zwaan zelf schoot de penalty strak binnen en de gelijkmaker was een feit. Direct na de treffer werd er afgefloten zodat het bij 1-1 bleef.

Klik hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag tweede klasse B

Tekst: Helmar Vercasman
Foto’s: Hans van Beek