AFC boekt tegen Overbos tiende zege op rij

Op Sportpark Goed Genoeg heeft AFC met 3-1 afgerekend met de nummer negen van de ranglijst: Overbos. Dat betekende de tiende zege op rij voor het elftal van trainer Benno Nihom. Daarmee blijft AFC koploper van de zaterdag tweede klasse A. “Als we spelen zoals in de eerste helft vandaag, zijn er weinig ploegen waarvan we niet kunnen winnen”, aldus een tevreden Nihom.

De wedstrijd was een kwartier onderweg toen de eerste treffer viel. Op links schoot Michael Malmberg op het doel van Partosoebroto, die de bal niet goed verwerkte, en zo had Wessel Westerhof de bal voor het inkoppen. Enkele minuten later volgde een nieuwe uitbraak van AFC. Overbos verloor het balbezit op het middenveld en een lange bal van Brendan Nak bracht spits Lucas Hofstra in stelling. De uitgekomen doelman was te laat en met een prachtige lob zette Hofstra de 2-0 op het bord. Wegens een blessure van clubtopscorer Mitchell Faerber had Hofstra de kans om zich vanaf de eerste minuut te laten zien.

IMG_6291

Vlak voor rust benutte Michael Malmberg de 3-0 en hiermee leken de drie punten al binnen 45 minuten voor AFC . De snelle buitenspeler werd op de rechterkant weggestuurd door Joey Singels, schudde zijn verdedigers af en schoof de bal beheerst langs Overbos doelman Partosoebroto. Benno Nihom waarschuwde zijn ploeg wel in de rust, want AFC verspeelde eerder dit seizoen al een 3-0 voorsprong tegen HBOK. “Onthoud dat we straks scherp naar buiten komen”, drukte Nihom zijn spelers op de borst.

De scherpte was in het eerste kwartier na rust met name bij tegenstander Overbos. De Hoofddorpers creëerden al snel kansen in de tweede helft. Spits Maarten Wels was dichtbij een treffer, maar stuitte na een prachtige volley op AFC-keeper Jort Berghuis. De 3-1 volgde snel, van de voet van Jordy Bourgonje. Een verkregen hoekschop werd door de AFC defensie slecht verwerkt en Bourgonje kreeg de bal op de borst gespeeld. De aanname was perfect en zo kon hij direct daarna uithalen. De bal plofte achter Berghuis in de goal en Overbos had nog een ruim half uur om voor een stunt te zorgen.

IMG_6229

De ploeg Nihom leek na de tegengoal wel de scherpte terug te hebben, want Overbos kwam zelden meer in de buurt van doelman Berghuis. De thuisploeg kreeg zelfs nog wat kansen om verder uit te lopen, maar wist deze stuk voor stuk om zeep te helpen. In de slotfase kwam Overbos nog even dichtbij. Robin Verwer zag zijn uithaal uiteenspatten op de lat, maar de eindstand was vlak na rust al bepaald. De 3-1 nederlaag tegen koploper AFC riep bij Overbos coach Stefan Teeken gemengde gevoelens op na afloop. “In de tweede helft hebben we voor onze doen naar vermogen gespeeld, maar AFC is de beste ploeg in deze afdeling”, aldus Teeken.

Beide ploegen hebben een weekend rust voor de boeg, maar daarna wachten weer enkele zware weken. AFC speelt 13 februari tegen de nummer laatst Castricum en Overbos treft nummer twee AMVJ. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag tweede klasse A.

Verslag: Jimmy Miltenburg
Foto’s: Tom Poederbach

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)