Home / Algemeen / AFC doet zichzelf tekort met gelijkspel bij Overbos

AFC doet zichzelf tekort met gelijkspel bij Overbos

In de zaterdag tweede klasse A is AFC op bezoek bij Overbos blijven steken op een gelijkspel. In Hoofddorp verspeelde de ploeg van Benno Nihom twee keer een voorsprong en deed het zichzelf tekort door niet verder te komen dan 2-2.

Halverwege de eerste helft openden de gasten uit Amsterdam de score via aanvoerder Floris Dokkum. Lang bleef die stand echter niet op het scorebord staan, want Jordy Bourgonje zorgde na een goede aanval voor de gelijkmaker voor Overbos. Toch wist AFC op slag van rust de leiding weer over te nemen door een doelpunt van Lucas Hofstra, die onnodig balverlies van de thuisploeg feilloos afstrafte: 2-1.

Overbos - AFC

Ook die voorsprong verspeelde AFC. Na een uur op de klok zette Sander Stroo de thuisploeg weer op gelijke hoogte door een strafschop te benutten: 2-2. Vervolgens verzuimde AFC om weer de leiding te nemen. Michael Malmberg, Milan de Wijs en twee keer Mitchell Faerber kregen honderd procent kansen die ze lieten liggen, mede door een goed optreden van Overbos-doelman Donovan Partosoebrato. Nihom: “Daarvan moeten we er minstens twee maken.”

Vanwege de aanvallende druk van de Amsterdammers was Overbos beperkt tot het verdedigen. Op de counter probeerde de thuisploeg nog toe te slaan, maar de 2-2 bleef op het scorebord staan. Daarmee pakte Overbos het eerste punt dit seizoen, terwijl AFC het in Hoofddorp liet liggen.

Overbos - AFC

“Dit zijn twee verloren punten”, waren de duidelijke woorden van een ontevreden Benno Nihom. “Het was geen beste wedstrijd van onze kant. Twee keer geven we een voorsprong heel makkelijk weg en de kansen die we zelf krijgen, laten we liggen. Over het algemeen waren wij de betere ploeg vandaag, maar we hebben onszelf tekort gedaan.

Overbos-trainer Stefan Teeken was tevreden met het eerste punt dit seizoen. “Als wij twee keer uit achterstand terugkomen tegen een ploeg die ik bij de eerste drie verwacht, kan ik daar alleen maar tevreden mee zijn. Dit punt hebben we te danken aan onze veerkracht en teamspirit.”

Foto’s Thomas Vegter – VegterImages