AFC klimt twee plaatsen na winst bij Castricum

Zaterdag tweedeklasser AFC heeft een goede sprong op de ranglijst gemaakt door met 1-2 te winnen bij Castricum. Een 1-0 achterstand werd na rust omgezet in een overwinning. De ploeg van Wessel Colijn klimt door de zege twee plaatsen.

AFC is pas terug te vinden op de achtste plaatst, maar de achterstand op koploper ZOB bedraagt slechts vijf punten. Wel moet daarbij worden aangetekend dat de stand enigszins vertekend is door de vele afgelastingen de laatste week.

Na veertien minuten spelen kwam Castricum, dat vijf punten meer had dan AFC, op een 1-0 voorsprong door een doelpunt van Maarten van Duivenvoorde.

AFC wist pas ver in de tweede helft de wedstrijd naar zich toe te trekken. Twintig minuten voor tijd werd het 1-1 door Lucas Hofstra en pas vijf minuten voor het eindsignaal scoorde Sil Paddenburg de winnende treffer (1-2). In de slotfase kreeg Joris Schekkerman van de thuisploeg nog de rode kaart.

Aanstaande zaterdag staat er weer een uitwedstrijd voor AFC op het programma. Dat wacht in Monnickendam (vandaag met 4-5 verloren van ZOB) de plaatselijke trots op de ploeg van Colijn.

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van zaterdag 2A.

Archieffoto Tom Poederbach

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AFC