AFC pakt diep in blessuretijd volle buit tegen Beursbengels

AFC heeft in de zaterdag tweede klasse A drie belangrijke punten gepakt. De ploeg van Wessel Colijn moest alleen wel diep gaan tegen Beursbengels. Pas ver in de blessuretijd werden de drie punten veiliggesteld: 4-3. Lucas Hofstra (AFC) en Etienne Olf (Beursbengels) maakten allebei een hattrick.

Na een kwartier spelen opende de thuisploeg de score. De voorzet kon nog door Beursbengels-doelman Bertram de Langen worden weggetikt, maar precies voor de voeten van Lucas Hofstra die dit buitenkansje niet onbenut liet. Vijf minuten later werd de achterstand echter weer rechtgetrokken door Beursbengels. Een sterke actie van Richard Lynch werd bekroond door Etienne Olf, die knap de voorzet binnen volleerde.

Vijf minuten voor rust vond Olf opnieuw het net voor de gasten. Een subtiel lobje over de keeper zette de 1-2 op het bord. Dat leek ook de ruststand te worden, maar werd een voorzet zeer ongelukkig door Beursbengels-verdediger Jeffrey Apau van richting veranderd. De Langen was kansloos en zag de gelijkmaker over hem heen in het doel verdwijnen. Het doelpunt kwam uiteindelijk op naam van Lucas Hofstra.

AFC - Beursbengels

Na de rust golfde het spel wederom heen en weer. Toch was het weer Beursbengels dat op voorsprong kwam. Olf wist een duel van een verdediger te winnen en completeerde in de verre hoek zijn hattrick: 2-3. In de slotfase zette AFC nog flink aan om te redden wat er te redden viel. Dat bleek nog heel veel. Twee minuten voor tijd werd een scrimmage in het doel gewerkt door David Weinstein. Diep in blessuretijd werd het zelfs nog 4-3 voor AFC via Lucas Hofstra.

Door de late overwinning is AFC verzekerd van nacompetitie-voetbal. De ploeg van Wessel Colijn eindigt minimaal vierde in de competitie en neemt daarmee de periodetitel van de aanstaand kampioen over. Het kan zelf ook nog een periodetitel winnen, maar dan moet het tegen WV-HEDW in diens kampioenswedstrijd twaalf doelpunten goedmaken op DVVA.

Voor Beursbengels wordt het nog een lastige wedstrijd komend weekend. De ploeg staat momenteel op een plek die nacompetitie betekent voor lijfsbehoud. In de laatste competitiewedstrijd krijgen de Amsterdammers het al gedegradeerde Hellas Sport op bezoek, maar is zelfs bij winst afhankelijk van Monnickendam.

Met dank aan Luc van Bolderick
Foto’s Tom Poederbach

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!