AFC vaster op plaats vier na zege op Overbos

In de zaterdag tweede klasse A heeft AFC de vierde plaats op de ranglijst weten te verstevigen. Op het eigen sportpark Goed Genoeg boekte het elftal van Wessel Colijn een krappe 2-1 zege op Overbos en zag het concurrent ZOB met 2-1 verliezen van Beursbengels. AFC houdt door de overwinning nog altijd zicht op de nacompetitie.

De thuisploeg maakte vandaag twee doelpunten, maar had tegen Overbos aan het doelsaldo kunnen werken. Met name in de tweede helft kregen de mannen van scheidend trainer Colijn grote mogelijkheden om de score uit te breiden. Dat AFC in de tweede helft Overbos de wil op zou leggen, leek het in de openingsfase totaal niet op. Overbos had binnen vijf minuten op voorsprong moeten komen, maar oog in oog met AFC doelman Peter van der Linden zag Mickey Wever zijn inzet voorlangs gaan. AFC was nog steeds niet wakker, want tien minuten later was het wel raak. Een strakke voorzet van Dennis Govers werd nu wel afgerond door Wever. Binnen de minuut reageerde AFC echter op de juiste manier. André Morgan kwam door over de rechterkant van het veld en vond Lucas Hofstra met zijn voorzet. De spits schoot snoeihard binnen en liet Donovan Partosoebroto kansloos. Met een 1-1 tussenstand golfde het spel op en neer. Zowel Overbos als AFC kregen kansen om met een voorsprong de rust in te gaan en de beste kans kwam op naam van Hofstra. Tot zijn ongenoegen spatte zijn kopbal uiteen op de lat. Zodoende zochten beide teams met een gelijke stand de kleedkamers op.

Jasper Blonk AFC

Na de rust werd de thuisploeg sterker ondanks het feit dat Overbos vlak na de pauze via Mike Nieveld gevaarlijk voor het doel van Van der Linden kwam. Het leverde geen treffer op voor Overbos, dat niet veel later wel zelf de bal uit het net mocht halen. Partosoebroto had geen antwoord op een vrije trap van Milan de Wijs en de verdediger zette daarmee zijn ploeg op een 2-1 voorsprong. Na dit doelpunt liep AFC bij vlagen over de gasten heen. Schoten van Sil Paddenburg en Jasper Blonk werden gekeerd door Partosoebroto en ook Hofstra wist na een mooie aanval de keeper niet te passeren. De aanvaller was in de tweede helft niet zo scherp in vergelijking met de eerste 45 minuten, al had Hofstra pech toen de lat opnieuw een treffer in de weg stond. Vlak voor het einde leek zijn tweede treffer, en de beslissende 3-1, alsnog in de maak toen linkerverdediger Justin Swart opstoomde. Swart legde op tijd af en bood Hofstra de makkelijkste kans van de middag, maar via een Overbos verdediger hobbelde de bal naast het lege doel. Het deed niets af aan de verdiende overwinning toen scheidsrechter De Haan na deze kans voor het einde floot.