AFC verliest verrassend in Edam

In de tweede klasse A heeft AFC een pijnlijke nederlaag geleden. Op bezoek bij laagvlieger EVC kon het elftal van Wessel Colijn een man meer situatie niet uitbuiten en werd er met 2-1 verloren. Door de nederlaag staan de Amsterdammers inmiddels vier punten achter koploper AMVJ.

EVC startte goed en kwam in de eerste minuut bijna op voorsprong, de paal bracht echter redding voor AFC. De gasten uit Amsterdam-Zuid waren in de 22ste minuut voor het eerste gevaarlijk. Via een corner kreeg AFC twee goede mogelijkheden maar gescoord werd er niet. EVC was in het eerste bedrijf feller maar kon niet op voorsprong komen, met een 0-0 stand werd er aan de thee begonnen.

_MG_8649

Na de onderbreking kwam AFC beter in haar spel maar tot grote kansen leidde dit niet. In de 65ste minuut leek EVC zichzelf lelijk in de vingers te snijden nadat zij met tien man verder moesten. Maar niets bleek minder waar. Een minuut na de uitsluitende prent kwam EVC namelijk op voorsprong. Twee minuten later werd het nog erger voor AFC. Nadat de bezoekers een verkeerde buitenspel val opzette kreeg EVC een vrije doortocht richting doel en stond AFC met 2-0 achter.

In  de 87ste minuut kon AFC via Lucas Hofstra wat terug doen maar verder kwamen de bezoekers niet. AFC-trainer Wessel Colijn na afloop: “Wij hebben het kaas van ons brood laten eten. EVC heeft dan wel meer kansen gehad maar een gelijkspel had er zeker in gezeten. Pluspunt van vandaag was het uitstekende optreden van onze doelman Dave Hiddes.”

_MG_8449

Over twee weken ontvangt AFC stadsgenoot DVVA. Kijk voor alle uitslagen, wedstrijdverslagen, stand en het programma op de klassenpagina van zaterdag 2A.