AFC (zaterdag) herpakt zich uitstekend bij De Merino’s

Dat zaterdag eersteklasser AFC een keer kon verliezen, was onvermijdelijk voor trainer Benno Nihom. Het gebeurde vorige week tegen FC Aalsmeer, na elf zeges op rij (2-1). Het belangrijkste voor de oefenmeester was hoe zijn ploeg dit op zou pakken tegen De Merino’s. Op bezoek in Veenendaal herpakte de koploper zich meer dan goed, waardoor de voorsprong op de concurrentie weer twaalf punten is.

Vanaf het beginsignaal was AFC de betere ploeg, al was het wachten op de eerste grote kans. Dankzij een verre uittrap van Jort Berghuis werd Mauritsio Helstone na dertien minuten in staat gesteld om de score te openen. “Leuk voor hem, hij stond nog niet op het lijstje van assists.”

De gasten scoorden volgens Nihom op de juiste momenten. Toen De Merino’s vlak voor rust iets meer in de wedstrijd kwam, verdubbelde Michael Malmberg in de 44ste minuut de voorsprong. Een steekbal van Sil Paddenburg leek iets te diep te zijn, maar Malmberg vond genoeg ruimte om de 0-2 snoeihard in het dak van het doel te schieten.

“Ik had meer weerstand van De Merino’s verwacht. In de tweede helft was het wachten op de 0-3, de wedstrijd was eigenlijk al binnen.” Deze derde treffer viel een kwartier voor tijd. Aanvoerder Floris Dokkum gooide de wedstrijd in het slot. Dat Sebastiaan Klein vlak voor tijd nog iets terug deed namens De Merino’s, was slechts voor de statistieken: 1-3. Het slotakkoord was immers nog AFC. Op aangeven van Helstone bepaalde invaller Lucas Hofstra in de blessuretijd de eindstand op 1-4.

“Vandaag blijkt weer dat wij een mooie, brede selectie hebben ten opzichte van de concurrentie. De Merino’s miste een paar spelers en dat was volgens hun meteen te merken.” Dat terwijl AFC zelf ook personeelsproblemen kende met de afwezigheid van Justin Swart, Joey Singels en Gijs Niehe. “Maar met Paddenburg en Blonk – ook Wessel Westerhof speelde weer – maakt dat niet uit, want we staan nog steeds goed te voetballen.”

Nihom was erg tevreden over de ‘zeer terechte’ overwinning. “We zijn niet in de problemen gekomen, hebben een goede wedstrijd gespeeld en zijn gelukkig niet in de nederlaag van vorige week blijven hangen. De voorsprong is weer twaalf punten, met nog zes wedstrijden te gaan. Dat is een mooie voorsprong. Volgende week tegen Geinoord en dan komt het toch wel heel dichtbij.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag eerste klasse A.

Foto’s Tom Poederbach

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)