Amstelveen komt door winst op AMVJ boven de streep uit

Amstelveen Heemraad is weer boven water in de zaterdag tweede klasse A. De ploeg van Laurens ten Heuvel rekende in de slotfase af met angstgegner AMVJ (3-1) en staat daardoor op een veilige tiende plek.

Beide ploegen begonnen zwaar gehandicapt aan de wedstrijd en misten allebei vijf basisspelers. AMVJ was de eerste helft sterker, maar moest de eerste kans van de wedstrijd aan Amstelveen laten. Jeffrey Vendrik kreeg zijn teen tegen een voorzet van Robin Oussoren aan om een intikker van Perry Schoenaker of Jair Cruden te voorkomen.

Vlak daarna ging een vrije trap van Joost Heij rakelings langs de paal. Na een half uur kwamen de gasten verdiend aan de leiding. Lucas Hofstra iets teveel ruimte van zijn directe tegenstander en daar wist de spits wel raad mee. Met een droge knal liet hij doelman Dirk Roelofsen kansloos voor de 0-1.

Na de hervatting was Amstelveen goed uit de kleedkamer gekomen en werden duels gewonnen om het combinatievoetbal van AMVJ te onderbreken. Het resulteerde tien minuten na rust in de gelijkmaker. Een voorzet van Oussoren kwam via-via bij Michael Coster, die de bal achter AMVJ-doelman Levien Rocha werkte: 1-1.

De thuisploeg kwam in de slotfase definitief bovendrijven en besliste in twee minuten de wedstrijd. In de 89ste minuut kopte Schoenaker de 2-1 binnen en vlak daarna maakte Heij er zelfs 3-1 van, waardoor Amstelveen twee plekken op de ranglijst steeg en nu de veilige tiende plaats in handen heeft. AMVJ staat achtste. De ploeg van Ricky Kumar kan volgende week bij Arsenal afrekenen met de mindere vorm van drie nederlagen op rij. Amstelveen gaat dan naar HBOK.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag tweede klasse A.