Ricky Kumar

AMVJ maakt zich klaar voor competitiekraker tegen Zandvoort: “We hebben nog iets goed te maken”

AMVJ zit evenals tientallen andere amateurclubs in de voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen. Zaterdagmiddag liet de ploeg van trainer Ricky Kumar in de beker zien waartoe het in staat is. De Amstelveners leken de wedstrijd gelijk te spelen, maar maakten in de laatste secondes alsnog de winnende treffer. “Zó moet AMVJ zich altijd presenteren”, oordeelt de oefenmeester.

De eerste officiële wedstrijd van het seizoen was zinderend vanaf het begin tot het einde. AMVJ startte uitstekend aan de wedstrijd en dwong de tegenstander terug op eigen speelhelft. Binnen twintig minuten zorgde dit voor een voorsprong. Max Krake maakte de eerste twee treffers, terwijl Rene Boer via een corner voor de 3-0 zorgde. Hoewel HBC nog voor de theepauze de aansluitingstreffer maakte, leek AMVJ dankzij een rode kaart van de tegenstander een eenvoudige tweede helft tegemoet te gaan.

Kumar hoopte met zijn ploeg door te pakken, maar niets was minder waar. AMVJ begon zwak aan de tweede drie kwartier en gaf de tegenstander mogelijkheden om terug in de wedstrijd te komen. Daarvan maakte de club dankbaar gebruik, want na ruim een uur spelen stond de tussenstand alweer gelijk. AMVJ bleef echter hard werken en kwam via Lucas Hofstra op een nieuwe voorsprong. Opnieuw lukte het HBC echter om op gelijke hoogte te komen, waarna AMVJ in minuut 96 alsnog met de overwinning ervandoor ging. Dankzij een penalty van Thijs de Graaff was het harde werken niet voor niets geweest.

De wedstrijd staat niet op zichzelf, want onder leiding van Kumar toonde het team meermaals aan een taaie tegenstander te zijn. “We moeten op deze manier bekend blijven staan. Ons team bestaat uit spelers die onze tegenstanders fysiek niet zomaar aan de kant zetten en die dan ook niet het duel schuwen. Iedereen moet daarom zijn mouwen opstropen en gaan, zodat we de grootste kans op een goed resultaat maken. Dat lieten we tegen HBC al zien, maar moeten we de komende maanden vol blijven houden.”

AMVJ kan bepaald niet rustig aan de competitie beginnen, want eind september staat tijdens de eerste wedstrijd direct een kraker tegen SV Zandvoort op het programma. Het team krijgt daarmee direct de kans om zichzelf te presenteren. “Het is fijn dat het een thuisduel is, waardoor we aan onze toeschouwers kunnen laten zien wat we kunnen. Zandvoort heeft een ploeg die ieder seizoen meedoet en waartegen we nog iets goed te maken hebben. Het zijn altijd topwedstrijden waarbij ik nauwelijks moeite hoef te doen om mijn jongens op te laden. Hopelijk beginnen we gelijk goed en houden we de drie punten in Amstelveen.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: AMVJ

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)