AMVJ pakt belangrijke punten op bezoek bij DVVA

In de strijd om de tweede periodetitel in de zaterdag tweede klasse A heeft AMVJ drie belangrijke punten gepakt. Op bezoek bij DVVA boog de ploeg van Ricky Kumar een achterstand om in een 1-2 zege dankzij doelpunten van Bram van der Driest en Lionel Grootfaam.

Vroeg in de wedstrijd kregen de Amstelveners twee goede mogelijkheden om de score te openen. Lucas Hofstra schoot van dichtbij over en een schot van Robin Meerhoff eindigde naast het doel. Na tien minuten spelen kwam het eerste gevaar van DVVA. AMVJ-doelman Levien Rocha hield een inzet van Remco Ultee uit zijn doel, maar was twee minuten later wel kansloos toen een schot van Ultee hard in de kruising vloog: 1-0.

AMVJ ging op zoek naar de gelijkmaker, alleen bleef deze uit. Uit de kluts mikte René Boer naast en ook een hakbal van de aanvaller ging langs de verkeerde kant van de paal. Daan van Hees was het dichtst bij de 1-1, alleen belandde zijn inzet op de paal.

Na rust kreeg de thuisploeg de kans om de voorsprong te verdubbelen. Een schot van Daan Bijlaard werd gepakt door Rocha, Max Hazewinkel zag zijn poging over het doel gaan en Ultee raakte vanaf de rand van het strafschopgebied de paal. De grootste kans voor DVVA was voor Hazewinkel. Oog-in-oog met Rocha schoof hij de bal naast.

In het laatste halfuur zette AMVJ aan. Uit een voorzet van Van Hees kopte Bram van der Driest de 1-1 binnen. Twaalf minuten voor tijd bracht Lionel Grootfaam zijn ploeg zelfs aan de leiding. DVVA-doelman Davey Spaans leek bij een voorzet van Meerhoff gehinderd te worden, maar scheidsrechter Van den Boogaard liet dit doorgaan. De bal belandde bij invaller Grootfaam, die met een hakje voor de 1-2 zorgde.

“Het was van beide kanten geen beste wedstrijd”, zei AMVJ-trainer Ricky Kumar na afloop. “Het leek wel op hotseknots-voetbal. Wij waren niet geconcentreerd, maar uiteindelijk is het lekker dat wij de drie punten pakken. We doen nog steeds vol mee voor de tweede periodetitel, dus daar ben ik blij mee.”

Zijn collega Jeroen Smakman (DVVA) had het gevoel dat AMVJ liever de drie punten wilde hebben dan zijn ploeg. “Het is hartstikke zuur en wij hebben ons niet kunnen wapenen tegen het laatste half uur van AMVJ. Wij zitten nu in een fase waar het niet echt makkelijk gaat. Wij moeten hard werken voor de punten en dat hebben wij vandaag denk ik goed gedaan. Het tweede gedeelte van de eerste helft speelden wij erg goed. Wij hadden twee keer kunnen profiteren en de wedstrijd kunnen beslissen. Nu blijf je bij de onderste ploegen hangen en dat is ‘klote’.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag tweede klasse A.