Arsenal geeft tot twee keer toe voorsprong uit handen bij AMVJ

Arsenal leek lange tijd op weg naar de eerste zege in de zaterdag tweede klasse A. De pas 17-jarige doelman Roemer Gerdes hield de promovendus telkens op de been, totdat AMVJ een kleine tien minuten voor tijd alsnog op gelijke hoogte kwam: 2-2.

Voor de Amstelveners was het een gewonnen punt. De thuisploeg speelde niet goed, zeker niet de eerste helft. “Arsenal was veel scherper, feller in de duels. Dat is normaal gesproken ook ons spel. Maar als je thuis wordt afgetroefd in de duels, gaat er iets goed mis. Scherpte, beleving, we misten alles”, zag trainer Ricky Kumar tot zijn ongenoegen. Vooral in het eerste halfuur was AMVJ nergens te bekennen in deze ‘vechtwedstrijd’. Al na zes minuten had Arsenal een terechte voorsprong te pakken nadat Hugo Buizer zijn directe tegenstander te snel af was en zijn schot vervolgens van richting veranderd zag worden voor de 0-1.

AMVJ had een kopbal van Lucas Hofstra, goed gepakt door Gerdes, nodig om echt wakker te worden. En een gelukje voor de gelijkmaker. Terwijl Hofstra de bal voor het doel bracht, stond er geen aanvaller in de buurt van Arsenal-verdediger Jan Roeters, die tot ieders verbazing de bal achter zijn eigen doelman kopte: 1-1.

Daarna leek de thuisploeg dicht bij de voorsprong. Gerdes hield Arsenal op de been bij een schot van Gijs Bedet en vlak daarvoor trof Lionel Grootfaam de paal. Aan de andere kant sloegen de gasten toe, wederom met wat geluk. Een hoekschop van Brenden den Breeijen belandde via een AMVJ’er bij Bas Beverwijk, die dit cadeautje maar al te graag uitpakte voor de 1-2 ruststand.

In de tweede helft moest AMVJ opnieuw in de achtervolging en werd de aanval geopend op het doel van Arsenal. Keer op keer stond Gerdes een tweede gelijkmaker in de weg. In de tegenaanval lieten de gasten het na enkele overtalsituaties uit te spelen om de wedstrijd in het slot te gooien. “Als je dat uitspeelt, is de wedstrijd klaar. We moeten leren toe te slaan op de juiste momenten, koelbloediger zijn. In zulke dingen moeten wij nog wat harder worden”, vond assistent-trainer Iwan Zandwijken.

Bij de thuisploeg begon de zoektocht naar de gelijkmaker te frustreren. “We zijn nog niet volwassen genoeg, het is allemaal kinderlijk”, oordeelde Kumar. Nadat Bram van der Driest van dichtbij met een kopbal zelfs de lat had geraakt, was het in de 81ste minuut wel raak. Uit een hoekschop van Grootfaam kopte invaller René Boer bij de eerste paal raak: 2-2. Daarmee gaf Arsenal voor de tweede keer een voorsprong uit handen.

Van der Driest (liggend) ziet zijn kopbal tegen de lat gaan

De gasten gaven nog niet op en openden de jacht naar de 2-3. Deze viel ook, alleen keurde de scheidsrechter de treffer van Beverwijk af wegens vermeend hands. Even later miste Jelmer Dijkstra vanaf de rand van het strafschopgebied een grote kans. Tot groot ongenoegen van trainer Imro Wielkens, die terwijl de wedstrijd nog bezig was, het sportpark verliet. Volgens Zandwijken ‘vanwege verplichtingen bij de club’. “We zijn niet ontevreden, wel teleurgesteld. Dat we de zege uit handen geven en twee punten laten liggen.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag tweede klasse A.