Bizarre comeback in Abcoude loont voor AMVJ

In zijn eerste officiële wedstrijd als hoofdtrainer keek Ricky Kumar vreemd op toen hij na een half uur een 3-0 achterstand op het scorebord zag staan. De zaterdag tweedeklasser knokte zich op bezoek bij FC Abcoude terug in de wedstrijd en draaide deze achterstand zelfs om in een 3-5 zege in de eerste groepswedstrijd van de districtsbeker.

Zijn plan om hoog druk te zetten mislukte volledig. Twee doelpunten van Martijn Groen (strafschop en kopbal) en eentje van Daan Post brachten halverwege de eerste helft de 3-0 op het scorebord voor Abcoude, en die voorsprong had nog hoger uit kunnen vallen. Met Kemal Gezer als veldheer voetbalde de thuisploeg zich veelvuldig eenvoudig onder de druk van AMVJ uit. Toch besloot Kumar niet in te grijpen en vast te houden aan zijn speelstijl. Een gewaagde gok, maar die pakte goed uit toen Devery Boldewijn en Daan van Hees met twee intikkers de achterstand nog voor de rust iets draaglijker maakten: 3-2.

In de rust koos Kumar wel voor een tactische omzetting, door een aanvallende voor een controlerende middenvelder te wisselen. “Daarmee lieten we Abcoude het spel maken en besloten zelf iets terug te zakken. Het lukte Abcoude niet om iets te creëren en wij kwamen er telkens gevaarlijk uit.” Lucas Hofstra en invaller Idriss Nabil bogen de 3-2 achterstand om in een 3-4 voorsprong.

Een strafschop in de laatste minuut van de officiële speeltijd bood de thuisploeg een enorme mogelijkheid om weer op gelijke hoogte te komen. Derde doelman Clemens van Beek – keepers Levien Rocha en Eemeli Erkkilä ontbraken met blessures – wist de inzet van Jendro Halman echter te keren. “Daar kwamen we heel goed weg. Al had ik eerlijk gezegd ook getekend voor 4-4, zeker na de eerste helft.”

Diep in de blessuretijd maakte Hofstra de comeback helemaal af door met het laatste balcontact van de wedstrijd de 3-5 eindstand te bepalen. “Het was een bizarre wedstrijd, we hebben echt gelukkig gewonnen”, zei Kumar. Komende zaterdag kan tegen eersteklasser JOS/Watergraafsmeer de volgende stap gezet worden. Bij winst zijn de Amstelveners bijna zeker van een plek bij de eerste twee in de poule en dus plaatsing voor de volgende ronde. “De spelers nemen het echt serieus. Wij willen ver komen in de beker.” FC Abcoude neemt het een dag later op tegen Zilvermeeuwen.