Blauw-Wit Beursbengels hoeft niet te overtuigen om AMVJ te verslaan

Blauw-Wit Beursbengels heeft de tweede plek in de zaterdag tweede klasse A verstevigd. De ploeg van Jean-Paul van Zoghel en Ronald van de Meent was met 2-0 te sterk voor AMVJ en loopt bovendien drie punten in op koploper BOL.

Of Blauw-Wit Beursbengels de terechte winnaar was? “Nee, zeker niet”, gaf Van Zoghel eerlijk toe. “We hebben geen goede wedstrijd gespeeld. Maar voor ons was het belangrijkste om te winnen en dat hebben we gedaan.” Daarvoor sloegen de Amsterdammers precies op de juiste momenten toe. Een gelijkwaardige eerste helft werd opengebroken door een plotselinge treffer van Mickey Wever. De vleugelaanvaller dook bij een vrije trap van invaller Zion Linger – die de vroeg uitgevallen Erwin Smajic verving – vrij op bij de tweede paal, waar hij doelman Levien Rocha verschalkte: 1-0.

“Die treffer viel uit de lucht. Ik vond niet dat AMVJ op dat moment veel beter was. Zo’n treffer is hartstikke lekker”, vervolgde Van Zoghel. “In de tweede helft ging AMVJ met wind mee heel erg drukken en dan moet je toch anders gaan voetballen.” Ondanks dat AMVJ een ruim overwicht aan balbezit had, wisten de gasten hier nauwelijks gevaar uit te stichten. Verder dan een schot van Gijs Bedet dat op tijd werd weggewerkt door verdediger Jessey Tuffour en een paar speldenprikjes kwam AMVJ niet.

Bovendien hield Blauw-Wit Beursbengels het te lang spannend door in de tegenstoot te verzuimen het duel vroegtijdig te beslissen. Aanvoerder Tommy Janssen kreeg de grootste kans, alleen schoot hij voorlangs. “We kregen veel ruimte en daar moet je wat zuiniger mee omgaan”, aldus Van Zoghel. Zes minuten voor tijd gooide Linger het duel alsnog in het slot. Na een fraaie wippertje van Mohammed Moufid maakte de aanvaller oog-in-oog met Rocha geen fout voor de 2-0 eindstand.

In tegenstelling tot de heenwedstrijd, waarin met 1-0 werd verloren, toonden de Amsterdammers zich een stuk volwassener. “Misschien komt dat omdat we wat meer aan het niveau gewend zijn. In het begin keken we overal anders naar. Je kent geen tegenstander, terwijl je nu weet waar ieders sterke en zwakke punten liggen. En na de overwinning van vorige week op Arsenal is er ook veel vertrouwen.”

Doordat koploper BOL onderuit ging bij Jong Holland, verkleinde Blauw-Wit Beursbengels het gat naar zeven punten. Volgende week spelen zij in en tegen hekkensluiter Castricum. AMVJ zakte naar de zevende plek. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag tweede klasse A.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)