Buitenveldert zet titelaspiraties AMVJ terug in de ijskast

Voor aanvang van het seizoen werd er door AMVJ hoog van de toren geblazen en na vier wedstrijden blijkt dat iets te hoog gegrepen. De Amstelveners gingen op bezoek bij Buitenveldert met 4-1 onderuit en hebben momenteel slechts drie punten.

“Wij moeten ons eerst gaan concentreren op ons eigen spel en dan maar een periodetitel pakken. Een kampioenschap is misschien te hoog gegrepen.” De conclusie van AMVJ-trainer Ricky Kumar was helder. “We hebben genoeg kwaliteit voor de tweede klasse, maar er moeten wel punten gepakt worden. Misschien is het wel terecht dat we nog niet gewonnen hebben. Deze ploeg heeft een beetje vertrouwen nodig. De sfeer is prima, nu het voetbal nog. Laten we eerst eens een goede periode draaien. Wanneer die eerste zege binnen is, komen we in een goede flow en kunnen we dat doortrekken.”

Zes minuten bleken uiteindelijk bepalend. Buitenveldert-doelman Bas Teffer – die na de rust de uitgevallen Rik Hoogland verving – pakte in de 55ste minuut een strafschop van Lucas Hofstra en via twee vlugge aanvallen kwamen de gasten op een 2-0 voorsprong. Daarin was een belangrijke rol weggelegd voor de vlak daarvoor ingevallen Donny van de Pol. Eerst verlengde hij een lange bal waarna Martin Campbell doelman Levien Rocha omspeelde (1-0) en vlak daarna schoot de spits zelf raak uit een lage voorzet van Sergae Kogeldans.

Vlak na de 2-0 volgde het antwoord van AMVJ. Bij de tweede paal kopte Daan van Hees raak uit een voorzet van Tjerk Veltman. Daarmee brandde de wedstrijd eindelijk los, na een tegenvallende eerste helft. Het rendement van AMVJ lag erg laag, op een enorme misser van Lionel Grootfaam (van dichtbij tegen doelman Hoogland op) na, en Buitenveldert mikte een paar te hoog. Verder dan de aansluitingstreffer kwamen de Amstelveners niet meer, ondanks een goede kopbal van Hofstra (gepakt).

AMVJ gaf veel ruimte weg en daar maakte Buitenveldert dankbaar gebruik van. Campbell veroverde de bal van een weifelende Mark Schol en stelde Maxim de Swaan in staat om de 3-1 te maken. Het slotakkoord was voor Van de Pol, die de eindstand op 4-1 bepaalde. De spits was afgelopen week ziek en begon daardoor op de bank. “Dat begreep hij en ik wist wat ik op de bank had zitten”, glimlachte Den Breejen.

Voor de tweede keer op rij bleken de counterkwaliteiten bepalend bij de Amsterdammers. “Als tegenstanders goed verdedigend georganiseerd staan, hebben wij het er vaak moeilijk mee om erdoorheen te komen. Wanneer de 1-0 is gevallen, gaat de tegenstander wat meer naar voren en weet je dat er veel meer ruimtes komen. Daar kunnen we dodelijk in zijn, hebben wij ook de spelers voor. Het is een wapen van ons, al probeer ik er wel op te letten dat wij geen ‘counterploeg’ worden. Het voetballende gedeelte moet ook nog beter worden.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag tweede klasse A.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)