Home / Algemeen / Cruciale zege op Castricum zorgt voor bevrijdend gevoel bij AMVJ

Cruciale zege op Castricum zorgt voor bevrijdend gevoel bij AMVJ

Na vijf nederlagen op rij heeft zaterdag tweedeklasser AMVJ de zoete smaak van een overwinning weer kunnen proeven. De ploeg van Ricky Kumar was op dinsdagavond met 3-0 te sterk voor hekkensluiter Castricum. De deur met de gevarenzone werd dichtgegooid en de Amstelveners zijn dicht bij handhaving.

Kumar durfde het inhaalduel zelfs een ‘finale’ te noemen. Simpelweg omdat er iets moest gebeuren. De neerwaartse spiraal leek AMVJ in zijn greep te hebben en bij een nederlaag zou zelfs nacompetitievoetbal akelig dichtbij komen. “Vijf keer op rij verliezen is niet leuk. Iedereen leefde naar deze wedstrijd toe om iets goed te maken. Als we vandaag niet hadden gewonnen, was het super spannend geworden. Daardoor kwam er na afloop ook wat ontlading los. Dit voelt als een bevrijding. We hebben nog één overwinning nodig om veilig te zijn. Laat die maar zo snel mogelijk komen, dan zijn we klaar voor dit seizoen en kan de blik op de zomer.”

Castricum was naar Amstelveen gekomen met het idee om de rijen zo lang mogelijk gesloten te houden en in de tegenstoot eventueel gevaar te stichten. Het betekende dat AMVJ, in tegenstelling tot de laatste weken, nu zelf het spel moest maken. “Dat ging gelukkig goed. We hebben ook echt goed gevoetbald”, vond Kumar, die zijn ploeg vlak voor rust de ban zag breken. Uit een hoekschop van Lionel Grootfaam kopte René Boer de 1-0 binnen.

Daarna was het verzet van de bezoekers gebroken. Daan van Hees verdubbelde de score, waarna Grootfaam er op aangeven van invaller Teddy Mijnals 3-0 van maakte. Tjerk Veltman en Lucas Hofstra kregen kansen om Castricum een grotere nederlaag te bezorgen, maar dat bleef de rodelantaarndrager bespaard.

Kijk hier voor de stand en het programma van de zaterdag tweede klasse A.

Archieffoto: Hans van Beek

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)