Dave Samson stapt op bij Blauw-Wit Beursbengels

Dave Samson is niet langer meer trainer van zaterdag derdeklasser Blauw-Wit Beursbengels. De oefenmeester kon zijn werkzaamheden voor de club niet meer combineren met zijn werk en privésituatie.

Samson: “Ik wil wel benadrukken dat het echt niets met de tegenvallende prestaties te maken heeft. Als we bovenaan hadden gestaan had ik er ook mee gestopt. Tijdens de voorbereiding speelde dit al door mijn hoofd, maar daarna veranderde er zakelijk nog wat dingen en kreeg ik het nog drukker. Het is gewoon niet meer te combineren.”

Blauw Wit haalde uit de eerste vijf wedstrijden slechts zes punten. Van VEW, Kagia en VVC werd verloren. Twee van die nederlagen maakte Samson al niet meer mee. “Ik ben maar twee wedstrijden geweest. Ik heb ze de afgelopen weken alleen nog maar getraind, en dat is natuurlijk geen ideale situatie. Dat werkt niet en daar is ook niemand bij gebaat. Ik kon de club gewoon niet meer mijn volle aandacht geven.”

Samson, trainer Blauw-Wit Beursbengels

Zowel voorzitter Han Vermeulen als Samson zegt dat ze goed uit elkaar zijn gegaan. Samson: “We hebben nog dagelijks contact. Toen ik kenbaar maakte dat ik het niet meer kon combineren, is er ook geen onvertogen woord gevallen. Ook met de spelersgroep is er geen probleem.”

Momenteel nemen Ronald van de Meent en Dave Kuijsten de werkzaamheden van Samson over. Vermeulen: “We gaan nu rustig kijken wat het beste is. Gelukkig spelen we het weekend niet dus we hebben wat extra tijd.”

Samson: “Ik snap dat dit misschien voor de buitenwereld raar overkomt. Ook door wat er allemaal op sociale media wordt geroepen. Dat trek ik me allemaal niet zo erg aan. Ik dacht dat ik het allemaal kon combineren, maar dat is dus niet zo. En nogmaals, als we bovenaan hadden gestaan had ik deze keuze ook gemaakt.”

Klik hier voor de stand en het programma van de zaterdag derde klasse B

Foto’s Mario Wormhoudt

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)