Home / Algemeen / De grote vijf: terug in de startblokken voor tweede periode

De grote vijf: terug in de startblokken voor tweede periode

De eerste prijzen zijn afgelopen week verdeeld, maar we zijn pas op een derde van het seizoen. De focus moet dus weer worden opgepakt tot aan de winterstop. Komend weekend gaat de tweede periode van start. Elke week zetten wij vijf interessante en aantrekkelijke (top)wedstrijden op een rij. Twijfels over welke wedstrijd je moet bezoeken? Deze potjes kan je zo naartoe fietsen.

AFC (zaterdag) – FC Breukelen
Het zaterdagelftal van AFC had de eerste periodetitel voor het grijpen. Toch ging het opnieuw mis tegen FC Aalsmeer, waar de Amsterdammers al jaren niet van kunnen winnen. Door een 1-0 nederlaag raakte de ploeg van Jorg Smeets de koppositie kwijt en zag Roda’46 er met de periodetitel vandoor gaan. De achterstand op de nieuwe koploper is slechts één punt.

De zaterdag eerste klasse A is een zeer interessante competitie. Het verschil tussen de nummer één en voorlaatst is maar zeven punten. AFC krijgt het FC Breukelen van Amsterdammer Frans Schuitemaker op bezoek. Breukelen heeft vier punten minder dan AFC en staat op een negende plek. Bij winst kan de druk worden opgevoerd op Roda’46, of zelfs de koppositie worden heroverd.

Zaterdag 1A. 24/11, 14:45 uur. Sportpark Goed Genoeg

AMVJ – Blauw-Wit Beursbengels
AMVJ heeft dit seizoen steeds meer zijn weg gevonden in de zaterdag tweede klasse A. De ploeg van Ricky Kumar staat op een knappe vijfde plek, al kwam het in de laatste twee duels – tegen FC Zaandam en Jong Holland – niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel. Om op z’n minst deze positie te behouden, mag er niet verloren worden van Blauw-Wit Beursbengels, dat twee plaatsen lager staat.

Blauw-Wit Beursbengels is voor de statistieken misschien wel de leukste ploeg uit de competitie. Acht wedstrijden gespeeld: vier keer gewonnen, vier keer verloren. En het doelsaldo is nul, met achttien doelpunten voor en achttien tegen. Voorafgaand aan het seizoen spraken trainers Jean-Paul van Zoghel en Ronald van de Meent uit voor de prijzen te willen gaan. Dat lijkt voorlopig ver weg.

Zaterdag 2A. 24/11, 14:30 uur. Sportpark ‘T Loopveld, Amstelveen

JOS/Watergraafsmeer – Legmeervogels
De Wedstrijd van de Week komt komend weekend uit de zondag eerste klasse A. JOS/Watergraafsmeer pakte vorige week de periodetitel, doordat het Boshuizen – met wie de koppositie deelt – op doelsaldo voorbleef. Een 0-3 zege op bezoek bij Zaanlandia volstond voor het eerste feestje. Legmeervogels slaagde er niet in om voor een stuntje te zorgen, nadat de ploeg van Florian Wolf in de slotfase een 1-2 voorsprong uit handen gaf tegen Boshuizen (3-2).

Foto: Ronald Bakker

De Uithoorners zijn dit seizoen nog zoekende. Met slechts zeven punten uit acht duels staat Legmeervogels twaalfde. Op bezoek bij de koploper kan revanche worden genomen op vorig seizoen. In de nacompetitie, nadat beide ploegen elkaar al waren tegengekomen in de competitie, won JOS/Watergraafsmeer. Uiteindelijk lukte het de Amsterdammers niet om te promoveren, waardoor deze wedstrijd opnieuw op het programma staat.

Zondag 1A. 25/11, 14:00 uur. Sportpark Drieburg

SDZ – Kampong
In Amsterdam-West hielden ze geen rekening meer met de periodetitel, met één punt achterstand op koploper SO Soest. Op bezoek bij Nieuw Utrecht deed SDZ wat het moest doen, maar dat deed de lijstaanvoerder tegen PVCV ook. Daardoor blijft het verschil één punt en gingen de Soestenaren er met de periodetitel vandoor. Over een week staat de topper op het programma, eerst wacht SDZ een lastige generale repetitie.

Foto: Mario Wormhoudt

De ploeg van Kai Meeuwsse krijgt nummer vier Kampong op bezoek. De Utrechters lijken een concurrent te zijn voor de Amsterdammers. Kampong staat vierde en volgt SDZ op drie punten. Op eigen veld liet SDZ dit seizoen overigens nog geen punt liggen in competitieverband.

Zondag 2B. 25/11, 14:00 uur. Sportpark Transformatorweg

DCG – De Meer
DCG degradeerde afgelopen seizoen uit de tweede klasse en is op weg naar een snelle terugkeer. De ploeg van Senel Cebar moest de eerste periode weliswaar aan IVV laten, de Amsterdammers zijn als enige in de zondag derde klasse C nog altijd zonder puntverlies. Bovendien is de achterstand op de koploper een punt. Volgende week moet DCG op bezoek bij IVV, eerst ontvangt het De Meer.

Foto: Mario Wormhoudt

Die ploeg slaagde er afgelopen weekend niet in om een feestje van de Landsmeerders te verpesten. De ploeg van Stan Bijl staat na de eerste periode in de middenmoot, op een achtste plek. De voorsprong van de Amsterdammers op de nacompetitiestreep is vier punten.

Zondag 3C. 25/11, 14:00 uur. Sportpark Ookmeer

Vijf extra tips:
OFC – Dongen (Derde Divisie)
OSV – Marken (2A)
Ouderkerk – Sporting Martinus (3C)
Zwanenburg – Diemen (3C)
Geuzen Middenmeer – Nieuw West United (4E)

SALE! Ontvang 2x de seizoensgids 2022/2023 voor de prijs van 1

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)