Home / Algemeen / De grote vijf: weerzien met oude bekenden

De grote vijf: weerzien met oude bekenden

Op landelijk niveau zijn de competities gestart, in de regio vallen de laatste beslissingen in de districtsbeker. Volgende week gaat het voor iedereen pas echt beginnen. Net als vorig seizoen zetten wij elke week vijf interessante en aantrekkelijke (top)wedstrijden op een rij. Twijfels over welke wedstrijd je moet bezoeken? Deze potjes kan je zo naartoe fietsen.

AFC – De Treffers
Na twee zeges op rij ging tweededivisionist AFC afgelopen weekend voor het eerst dit seizoen onderuit. Koninklijke HFC was de Amsterdammers in de slotfase te slim af: 3-1. Nu wacht opnieuw een wedstrijd op zondag, iets wat bijna een uitzondering is geworden in de Tweede Divisie. De Treffers, een oude bekende van de afgelopen jaren, komt op bezoek bij de nummer vijf van de ranglijst.

Foto: Jos Spitteler

De onderlinge resultaten zijn bijna gelijk. Tien keer won AFC, zeven keer De Treffers en slechts één keer werd het gelijk. Opvallend is dat AFC de laatste jaren de baas is over de Groesbekers. Van de laatste tien duels wonnen de Amsterdammers er negen. Eentje werd verloren, uitgerekend vorig jaar op het eigen Sportpark Goed Genoeg: 1-4. Tijdens deze ontmoeting moet AFC het doen zonder de geschorste Tim Linthorst, na zijn rode kaart tegen Koninklijke HFC.

Tweede Divisie. 16/09, 14:30. Sportpark Goed Genoeg

Ajax – De Dijk
De eerste Amsterdamse derby in de Derde Divisie zaterdag. Eentje die belangrijk is om niet in de problemen te blijven hangen. Ajax en De Dijk beleven allebei een tegenvallende competitiestart. Ajax pakte één punt, al werd hiervoor wel een 2-0 voorsprong uit handen gegeven tegen ASWH (2-2), en De Dijk verloor de eerste drie competitieduels.

Foto: Orange Pictures

De Dijk versterkte zich deze week met Bilal Amarzagouio, nadat eerder ook doelman Nick Borgman terugkeerde van Hercules. Bij Ajax weten ze dat de komende twee weken – hierna komt ook medepromovendus SJC op bezoek – de volle buit moeten pakken om zo snel mogelijk afscheid te nemen van de onderste regionen. De derby is gelijk onze eerste Wedstrijd van de Week van dit seizoen.

Derde Divisie zaterdag. 15/09, 14:30. Sportpark De Toekomst

Swift – Ter Leede
Swift had de competitiestart anders voorgesteld. De selectie van Bart Logchies werd flink versterkt, maar na twee wedstrijden wachten de Amsterdammers nog op hun eerste punt. Met Smitshoek (1-2) en FC ‘s Gravenzande (4-2) heeft Swift ook niet de moeilijkste tegenstanders gehad. Ter Leede is er wel zo een.

Foto: Richard Maertens

Vorig seizoen verloor Swift beide ontmoetingen met Ter Leede: 0-2 en op de slotdag 6-2 in Sassenheim. Afgelopen zomer maakte Jesse Dingjan de overstap van Ter Leede naar Amsterdam-Zuid, maar hij kwam in de eerste twee competitiewedstrijden nog niet in actie voor de Amsterdammers.

Hoofdklasse zaterdag. 15/09, 14:30. Sportpark Olympiaplein

OFC – Blauw Geel’38
Met twee competitiezeges en een plek in het hoofdtoernooi van de TOTO KNVB Beker was OFC uitstekend aan het seizoen begonnen. GOES, nieuwkomer in de Derde Divisie, maakte hier een einde aan. De ploeg van Eric Heerings bleef tot het einde strijden voor een positie resultaat, maar met negen man (Bryan Ottenhoff en Soufiane Reclaoui kregen rood) gingen de Oostzaners diep in blessuretijd alsnog op de knieën: 2-1.

Foto Rob Beense

Door de nederlaag zakte OFC naar de vijfde plaats. Zondag komt Blauw Geel’38, de nummer veertien van de ranglijst, op bezoek. Vorig seizoen ging OFC op eigen veld met 0-1 onderuit, in Veghel wonnen de Oostzaners juist met diezelfde cijfers. De doelpuntenmaker was in dat duel Martijn Tjon-A-Njoek (momenteel Legmeervogels).

Derde Divisie zondag. 16/09, 14:30. Sportpark Twiskeweg, Oostzaan

AMVJ – AFC (zat)
Twee jaar geleden streden AMVJ en AFC (zaterdag) om het kampioenschap in de zaterdag tweede klasse A. AFC eindigde bovenaan, maakte vervolgens een flinke sprong omhoog naar de Hoofdklasse en dat ging gepaard met doorselecteren. Ook na de degradatie uit de Hoofdklasse werd de selectie op een paar plekken ververst.

Foto: Tom Poederbach

Zeven mensen die het kampioenschap met AFC meemaakten, staan inmiddels bij tegenstander AMVJ. Eén daarvan, Ricky Kumar, is zelfs de trainer. Hij verwelkomde vorig seizoen Lucas Hofstra en deze zomer kwam er een nog grotere groep naar Het Loopveld: Maksim van Ingen, Milan de Wijs, Sil Paddenburg en Thijs de Graaff. Voor hun wordt het een weerzien met hun oude club in het laatste groepsduel voor de districtsbeker. De winnaar bekert sowieso door, een gelijkspel zou betekenen dat AFC mogelijk uitgeschakeld wordt.

Districtbeker. 15/09, 14:30. Sportpark Het Loopveld, Amstelveen

Kijk ook naar het uitgebreide programma voor de districtsbeker op zaterdag en zondag.

Foto boven: Tom Poederbach

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)

Send this to a friend