Home / Algemeen / DVVA vecht zich bij AMVJ hartstochtelijk naar handhaving

DVVA vecht zich bij AMVJ hartstochtelijk naar handhaving

DVVA heeft zich in de zaterdag tweede klasse A op de laatste speeldag veilig gespeeld. Het moest dit seizoen van ver komen voor de ploeg van trainer Jeroen Smakman, maar de 1-2 zege bij AMVJ was voldoende voor handhaving. Doordat ook Arsenal won moet Amstelveen verder in de nacompetitie.

Opgelucht loopt Smakman van het veld af. DVVA kwam in het eerste kwartier na rust met 0-2 voor, kreeg het daarna nog behoorlijk lastig, maar bleef overeind. “We hebben het hele seizoen tegen onszelf lopen knokken. Van alles geprobeerd, maar het kwam er niet uit. Een compliment naar de groep toe dat we na zo’n moeilijk seizoen er volle bak voor zijn blijven strijden. Ik heb de laatste weken dit het meest gezien bij de groep. Ik had het heel vervelend gevonden als we in de nacompetitie waren beland. Met een geknakte ploeg. Zeker als we de 0-2 voorsprong vanmiddag nog weg hadden gegeven.”

Op een snikheet Sportpark ‘t Loopveld was het duel tussen het al uitgespeelde AMVJ en DVVA vanaf de start intens. Veel strijd en voor de gasten een wedstrijd van cruciaal belang. Achtervolger Amstelveen stond immers al snel met 0-3 voor dus er moest wat gebeuren voor de geelzwarten. Nadat AMVJ via Daan van Hees met het hoofd voor het eerste gevaar zorgde was het daarna de beurt aan DVVA. Een mooie lange bal van Sjoerd Geers belandde bij Timon Hazewinkel die doelman Janick van der Meijs op zijn weg vond.

Na de eerste drinkpauze gooide DVVA er een schepje bovenop. De bezoekers waren het meest dreigend via de counter en maakten het door goede pressie de defensie van AMVJ lastig. Maar ook de thuisploeg was geregeld gevaarlijk. Zo werd Lucas Hofstra in stelling gebracht door Tim van Heusden, maar week hij na het passeren van Daan Waleson teveel uit naar rechts. Koen van Haaren maakte voor de gasten twee maal aanspraak op een treffer. Uit een corner kopte de aanvaller voorlangs en bij een sterk uitgespeelde counter mikte hij op aangeven van Daan Bijlard te hoog. De grootste kans van de eerste helft was tien minuten voor de pauze voor AMVJ. Van Hees vond van dichtbij de bovenkant van de lat.

Doordat Arsenal bij rust met 1-1 gelijk stond en Amstelveen een ruime voorsprong had, bezette DVVA tijdens de pauze virtueel een nacompetitieplek. Smakman: ”Ik heb in de rust gezegd dat we er goed voor stonden, zodat we niet meteen volle bak gingen.” De keuze van de oefenmeester om de druk niet te hoog te leggen pakte in de tweede helft goed uit.

DVVA bereikte in het eerste kwartier na rust namelijk een 0-2 voorsprong. De niet geheel fitte Kevin Scholten werd in de 56e minuut door twee man gevloerd binnen de zestien. Vanaf de stip maakte de boomlange aanvaller het karwei zelf af. Een belangrijke treffer voor de bezoekers die na een klein uur door Vincent van Vliet zelfs op rozen zaten. Van der Meijs werkte de bal uit een corner niet voldoende weg en sloeg deze naar Van Vliet die ontketend uithaalde: 0-2.

Ondanks deze stand hield DVVA het hoofd koel. De formatie uit Oost kreeg het namelijk nog knap lastig met AMVJ, waar Rene Boer en Teddy Mijnals inmiddels binnen de lijnen werden gebracht. Meerhoff was uit een scrimmage dichtbij de aansluitingstreffer, die in de 73ste minuut alsnog viel. Boer kopte eenvoudig binnen uit een perfecte voorzet van Jeroen Halsema: 1-2. Diezelfde Boer moest er zes minuten voor het einde af met zijn tweede gele kaart.

De spanning zat er bij de aanhang en staf van DVVA goed op, omdat een Amstelveense treffer de Amsterdammers alsnog naar de nacompetitie zou brengen. Toch kwam in de slotfase het meeste gevaar van de formatie uit Oost. Een vrije trap van Max Hazewinkel zeilde op de lat en invaller Mark van den Hoek verzuimde een prachtactie van Bijlard te bekronen.

De zege en lijfsbehoud kwamen voor DVVA niet meer in gevaar. Het was voor Smakman en zijn team een zwaar seizoen. “Uiteindelijk loopt het heerlijk af. Dit was echt een soort kampioenswedstrijd. Veel publiek, iedereen leefde hartstikke mee. Dit seizoen was voer voor psychologen. Met hetzelfde team dat vorig jaar twaalf keer op rij ongeslagen was, hadden we het dit seizoen enorm moeilijk.” Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag tweede klasse A.

Verslag en foto’s: Justin Crombeen

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)

Send this to a friend