DWS-voorzitter Brigitte Both: “De weg omhoog is ingezet”

Er kleurt weer licht aan het einde van de tunnel voor DWS. Na een voorzichtige competitiestart staat de club op dit moment bovenaan in de tweede periode van de vierde klasse E. “Een periodetitel was een belangrijke doelstelling dit jaar, dus we zijn op de goede weg. Ik denk ook dat we een kans maken op promotie. We worden iedere week sterker,” zegt voorzitter Brigitte Both.

Both is zeer te spreken over de trainer Kwadjo Boateng. “Hij heeft in de jeugd al bewezen een uitstekende trainer te zijn, hij weet ze echt te raken. En nu zet hij dat door bij het eerste elftal.”

Zelf is Both bezig aan haar eerste jaar als voorzitter. “Ik ben er eigenlijk bij toeval ingerold. Ik kwam met mijn zoon van Weesp, daar was ik jeugdcoördinator. Die functie heb ik ook eerst bij DWS vervuld. En toen ze in februari op zoek waren naar een nieuwe voorzitter kwamen ze bij mij uit.”

Ondanks dat ze het naar haar zin heeft als voorzitter is management nooit echt iets voor haar geweest. “Ik ben meer iemand die goed contact onderhoudt met de leden. Ik draai ook gewoon bardiensten en spring bij waar nodig. Het bestuur ondersteunt me bij andere taken. Bij het eerste elftal ben ik betrokken, maar omdat ik ook vaak bij mijn zoon ga kijken, ben ik er niet altijd bij.”

“Het is natuurlijk een mannenwereld, maar ik krijg veel positieve reacties. Bezoekende clubs zijn vaak op zoek naar een oude grijze meneer. Ze zijn dan altijd verbaasd als er dan een jonge vrouw voor hun neus staat. Het u wordt dan al heel gauw jij.”

Volgens Both is er in de toekomst niets te hoog gegrepen voor DWS. “Maar dan moet er wel een hoop gebeuren. Ik ben realistisch en weet dat we een krap budget hebben en schulden moeten aflossen. We zetten al een tijd lang in op de jeugd, dus het is een belangrijk streven om die jeugd te behouden. Als ons eerste elftal hoger speelt is dat ook makkelijker. Nu zoeken ze het vaak al als B-junior hogerop.”

Verslag: Sam Porskamp

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
DWS