FIOD pakt sponsor en bestuurslid OFC op

De FIOD, de Fiscale Inlichtingen en Opsporingsdienst, heeft vanmorgen (donderdag) een sponsor en een bestuurslid van Hoofdklasser OFC aangehouden. Het Parool meldt dat het onder andere om de 47-jarige Marwan K. gaat. Zij worden verdacht van belastingfraude.

In voetbaltermen gesproken: Het zwart betalen van spelers. Volgens de FIOD is de Staat mogelijk tonnen aan belastinggeld misgelopen. De FIOD heeft het vermoeden dat een aantal spelers sinds 2011 (een deel van) hun salaris zwart uitbetaald kreeg.

Vanmorgen (donderdag) heeft de FIOD administratie en computers in beslag genomen. De kantine van OFC en twee woningen werden donderdagochtend doorzocht. Daar zijn onder andere dure horloges en vermoedelijk verdovende middelen aangetroffen.

Bronnen melden aan Het Amsterdamsche Voetbal melden dat er vanmorgen vroeg ( rond 07:00 uur) ook diverse spelers zijn verhoord, maar niet zijn aangehouden.

OFC, dat in 2008 nog uit kwam in de vijfde klasse, zou eind deze maand promotie naar de Derde Divisie kunnen bewerkstelligen.

Het Amsterdamsche Voetbal heeft geprobeerd diverse betrokkenen te spreken, maar niemand van de club was bereikbaar voor commentaar. Zondag speelt OFC uit tegen RKAVV.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
OFC