Gifbeker AMVJ eindelijk leeg na eerste driepunter

Ze hebben er bij AMVJ even op moeten wachten. Het wilde er allemaal niet uitkomen bij de Amstelveense tweedeklasser, met vijf wedstrijden op rij zonder overwinning. Tot het thuisduel tegen nummer twee Blauw Wit Beursbengels. Een doelpunt van Daan van Hees zorgde voor een hoop opluchting bij trainer Ricky Kumar: 1-0.

Zelf doet hij er wat lacherig over, maar leuk was het niet om zonder zege onderin de zaterdag tweede klasse A te bungelen. Er werd voor de grap zelfs de vraag gesteld of Kumar de kerst zou halen. “#RickyOut ging ook al rond op de social media”, lacht de oefenmeester. “Ik gun het de jongens, zij verdienen het echt. Het voelt heerlijk om eindelijk weer eens te winnen en dat gaan we ook goed vieren.”

Het voetbal viel een beetje tegen. Zeker in de eerste helft leken de twee ploegen meer met zichzelf te worstelen dan met de tegenstander. AMVJ was de bovenliggende partij, maar zag Blauw Wit Beursbengels de beste kans krijgen. Vlak voor rust kon Zion Linger na een vlugge counter op het vijandelijke doel af, alleen bleek de aanvaller besluiteloos.

Zeven minuten na rust zorgde een klutsdoelpunt voor het openbreken van de wedstrijd. Een verre inworp van Dennis Frijn belandde bij Daan van Hees, die niet hoefde na te denken: 1-0. Er volgde enorm veel ontlading, vooral bij Kumar. “Ik heb zelfs mijn jas kapot getrokken”, bekende hij. De euforie nam plaats voor lichte frustratie, want in de daaropvolgende tien minuten liet AMVJ kans op kans liggen om de wedstrijd in een vroeg stadium te beslissen. Bram van der Driest (omhaal gepakt), Lucas Hofstra (intikker gepakt en kopbal over), Van Hees (kopbal over) en Devery Boldewijn (te zacht) slaagden er niet in om doelman Youssef el Abdallaoui te passeren.

De krappe voorsprong bleek uiteindelijk voldoende voor de volle buit. Ook omdat Blauw-Wit Beursbengels er niet in slaagde te imponeren. Voor de Amsterdammers was het een wedstrijd om snel te vergeten. “Wij hebben helemaal niet gevoetbald. Geen strijd, waren niet attent, wonnen geen duels. Daar begint het allemaal mee”, zei trainer Jean-Paul van Zonghel. “We konden niet onder de druk van AMVJ uit voetballen en niets kunnen creëren. Volgende week (tegen Arsenal, red.) zal dat beter moeten, want dit was helemaal niks.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag tweede klasse A.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)