Goede resultaten AMVJ, AFC en Overbos in 2A

In de zaterdag tweede klasse A sluit AMVJ op doelsaldo als koploper het jaar 2014 af. De ploeg van Hans Schakel won met 0-2 bij Castricum. Die, gedeelde, koppositie met BOL heeft het te danken aan Overbos (2-2). AFC versloeg op eigen veld Jong Holland met 4-1.

Omdat de wedstrijd tussen WVHEDW en Beursbengels na vier rode kaarten (drie voor Beursbengels) en bij een 6-1 stand voor de thuisploeg gestaakt werd is het nog maar de vraag of AMVJ inderdaad als koploper het nieuwe jaar in gaat. Als de wedstrijd als uitgespeeld beschouwd wordt dan is WVHEDW de koploper. Zie later meer over deze wedstrijd op de site.

AMVJ deed in ieder geval goede zaken. De ploeg van Hans Schakel won met 0-2 bij Castricum.  AMVJ was best sterker dan de thuisclub en dat resulteerde na zo’n treintin minuten in de 0-1 van Rene Boer. Op het eerste kwartier van de tweede helft na hadden de Amstelveners licht het overwicht. Jordaan leis maakte halverwege aan alle illusies van Castricum een eind door de 0-2 te maken.

Foto Tom Poederbach: Gijs Niehe zet AFC op 1-0
Foto Tom Poederbach: Gijs Niehe zet AFC op 1-0

AFC won op eigen veld met 4-1 van Jong Holland. De ploeg van Wessel Colijn boekte daarmee haar tweede zege op rij. Bij rust stond het al 3-0. Gijs Niehe opende na negentien minuten de score op aangeven van Andre Morgan.  Twee doelpunten van Luc Hofstra zorgde dus voor de 3-0 ruststand. Jasper Blonk zorgde 25 minuten na rust voor de vierde Amsterdamse treffer. Miscommunicatie zorgde uiteindelijk vlak voor tijd voor de 4-1 eindstand.

Foto Tom Poederbach: Lucas Hofstra scoorde weer twee keer. Hier zorgt hij voor de 3-0
Foto Tom Poederbach: Lucas Hofstra scoorde weer twee keer. Hier zorgt hij voor de 3-0

Overbos boekte met tien man een knap resultaat tegen koploper BOL. De ploeg van Stefan Teeken, die van de week zijn contract heeft verlengd, stond bij rust met 0-2 voor. Eerst scoorde Maarten Wels vanaf elf meter nadat Frank Judell binnen de zestienmeter was neergelegd. De tweede treffer viel  na ruim een half uur na een individuele actie van Dennis Govers. Teeken: ” In de rust gebruik dan je echt alle clichés, maar dat mocht niet baten. vrij snel na rust werd het 1-2 en toen Kick Wever er met rood vanaf moest werd het natuurlijk hele moeilijk. Door een onterechte penalty, en dat zeg ik niet  vaak, wordt het dan toch 2-2. Daarna hebben we twintig minuten lang geknokt om dat vast te houden. Gelukkig is dat gelukt.”

Foto boven Hans van Beek: AMVJ -trainer Hans Schakel

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!