Grootste nederlaag Colijn ooit met AFC! 8-1 voor BOL

In de zaterdag tweede klasse A is AFC de derde periode op een dramatische wijze begonnen. De ploeg van Wessel Colijn verloor in Broek op Langedijk met maar liefst 8-1 van BOL. Pieter Bas den Hartigh maakte vier doelpunten.

Na twee minuten keken de Amsterdammers al tegen een achterstand aan door een treffer van Chris Rijnders. Den Hartigh maakte er voor rust nog twee waar door het na een helft al bijna een verloren wedstrijden was. Colijn: “Na de snelle achterstand moeten we eigenlijk een penalty hebben toen Lucas Hofstra gevloerd werd, maar die kregen we niet. Ik wil me daar verder niet achter verschuilen net zoals het feit dat er een hoop spelers met vakantie waren. Het was het allemaal gewoon niet vandaag en BOL was heel effectief.”

Foto Tom Poederbach: Lucas Hofstra krijgt geen strafschop in de beginfase
Foto Tom Poederbach: Lucas Hofstra krijgt geen strafschop in de beginfase

In de rust probeerde Colijn er nog het beste uit te halen bij zijn spelers. Colijn: “Als we binnen het kwartier zouden scoren dan gaf ik ons nog wel een kans.” Maar het pakte heel anders uit. Een pass binnendoor, een voorzet en Den Hartigh om het af te maken en het was 4-0 voor de thuisploeg. Colijn: “ En dan is het over. De koppies gaan hangen. Het enige dat je dan hoopt is dat er geen onnodige kaarten uit frustratie vallen. Dat is gelukkig niet gebeurd.”

Den Hartigh maakte vervolgens zijn vierde van de middag en zette BOL op 5-0. Sietze Brandsma maakte er 6-0 van voordat Hofstra namens AFC tegen kon scoren. De laatste twee treffers kwamen op naam van Koen Tros en Jack Schoon (8-1).

Foto Tom Poederbach: BOL was op alle fronten effectiever dan AFC. Dat ondervindt ook Gijs Roodbeen
Foto Tom Poederbach: BOL was op alle fronten effectiever dan AFC. Dat ondervindt ook Gijs Roodbeen

Een slechtere start van de derde periode kon AFC zich niet wensen. Colijn: “ Het is heel simpel. We hadden gewoon de tweede periode moeten pakken. Dat hebben we vorige week nagelaten. Nu beginnen we, terwijl er nog acht wedstrijden te gaan zijn, al met een achterstand van drie punten. Maak daar trouwens maar vier van want het doelsaldo is natuurlijk ook verschrikkelijk. Zaterdag thuis tegen Marken hoop ik iedereen weer fris in het hoofd te hebben.”

Foto’s Tom Poederbach

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)