HBOK ondanks vechtlust in slotfase toch onderuit tegen AMVJ

Het zit HBOK dit seizoen in de zaterdag 2e klasse A nog steeds niet mee. De ploeg van Marc Onsia verloor op eigen veld op de valreep met 1-2 van AMVJ. Aan de inzet lag het niet bij de Zunderdorpers. De drie punten waren echter voor de Amstelveners, voor wie de winst een enorme opsteker was.

Ricky Kumar genoot van de drie punten, maar over het spel was de keuzeheer van AMVJ behoorlijk ontevreden. “Het was van beide kanten een slechte pot. Het kwam vandaag op strijd aan. Ik vond dat HBOK iets meer creëerde dan wij. Daarom vond ik de overwinning onterecht. Vorige week (2-2 tegen Amstelveen red.) vond ik het goed en vandaag was het slecht. Dat heb ik ook tegen de jongens gezegd, maar die hebben daar nu natuurlijk maling aan.

Ondanks de zesde nederlaag op rij was Onsia in zijn reactie hoopvol en gematigd positief. “Ik vond ons de hele negentig minuten heer en meester. We hebben vandaag gewoon goed gevoetbald. Maar we zitten in de bekende hoek he. Vandaag heeft iedereen voor elkaar gevochten. Als we zo blijven voetballen komen de punten vanzelf wel”, aldus de oefenmeester die zelf niet uitvoerig wilde ingaan op de harde woorden in de brief van bestuurslid technische zaken Jaap Ronday. “Dat hou ik lekker binnenskamers en ik bemoei me er verder niet mee. Van de inhoud van die brief was in ieder geval weinig te zien op het veld. Iedereen werkte hard voor elkaar.”

In een matige eerste helft, met aan beide zijden veel balverlies, gebeurde het eerste half uur enorm weinig. In het laatste kwartier voor de pauze nam HBOK het heft in handen. Het resulteerde in twee goede kansen voor de thuisploeg. Jeffrey Gits maaide een-op-een met doelman Levien Rocha door een polletje over de bal en Jeroen Halsema greep goed in bij een inzet van Jesse Braspenning. Op slag van rust had AMVJ wel geluk. Raymond Dirven werkte een voorzet vanaf links van Tjerk Veltman onvoldoende weg en de rebound was voor Lucas Hofstra: 0-1.

De zoveelste tegenslag voor HBOK, dat na in de tweede helft dapper vocht naar de gelijkmaker en daar ook de kansen voor kreeg. Zo kopte Max Sajet voorlangs en stuitte Sverre Ubbels op Rocha. In de 69ste minuut kwam HBOK alsnog langszij. Joey Noordenbos schoot binnen na goed terugleggen van Sajet: 1-1. Na dit doelpunt hadden beide ploegen de winnende treffer op schoen. Robin Meerhoff vergat voor AMVJ de trekker over te halen en Kid Ronday vond in de tegenaanval van die kans de voeten van Rocha.

In de slotminuten ging de zege uiteindelijk naar AMVJ. Nadat Meerhoff vlak ervoor nog te hoog mikte, kwam de winnende treffer van de bezoekers wel van de schoen van Boldewijn. Zeer pijnlijk voor HBOK dat in de laatste seconden nog pech had met een pegel op de lat van Sajet. Onsia: “Dat is het euvel bij ons. Het zit gewoon niet mee en we moeten die kansen afmaken. Als je bovenaan staat win je dit soort wedstrijden gewoon en nu niet. We moeten nu eerst de wedstrijden zien te winnen, voordat ik weer naar andere ploegen en de ranglijst ga kijken.”

Door de winst klimt AMVJ over HBOK heen op de ranglijst. “Het zat er vandaag voor mijn gevoel niet in, maar we gaan wel met de drie punten weg en we beginnen de tweede periode goed. We krijgen voor de winterstop nog EDO, Castricum en DVVA. Als we in die duels zeven punten halen doen we goed mee in de periode”, blikte Kumar alvast vooruit.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag tweede klasse A.

Verslag: Justin Crombeen

Foto’s: Rikus de Lange