HBOK op kop na ruime winst bij zwak AFC

HBOK heeft de leiding in de zaterdag Tweede klasse overgenomen van AMVJ. Op Sportpark Goed Genoeg was AFC geen partij voor de club uit Zunderdorp (0-5) en door de nederlaag van AMVJ tegen Zandvoort is HBOK nu de trotste koploper.

De trainer van de winnende ploeg, Don Guezen, kon na afloop spreken van een goede wedstrijd van HBOK. Guezen: “Verleden week speel je eigenlijk ook goed, maar mis je de kansen. Vandaag ben je scherp en kom je gelijk op voorsprong. Verder hebben we bij vlagen zeer goed gespeeld en had het uiteindelijk zelfs 0-7 of 0-8 kunnen worden. Al met al heb ik een zeer tevreden gevoel over gehouden aan vandaag.”

Foto Rikus de Lange
Foto Rikus de Lange

HBOK was in de eerste helft ook absoluut de betere ploeg. Het eerste gevaar kwam via aanvaller Tom Clobus, maar zijn vrije trap was niet doeltreffend. Niet veel later kwam de 0-1 alsnog op het scorebord. Andy Simpe zette een goede actie in en vond met een steekbal Joey Noorderbos. De buitenspeler kende oog in oog met Jort Berghuis geen problemen en bracht zijn ploeg daarmee op voorsprong. Ondertussen was AFC niet veel bij het doel van Rogier Schrama te vinden. Via een schot van Anton Zamiatine was AFC wel één keer dichtbij de gelijkmaker, ware het niet dat de inzet net naast het doel van HBOK verdween. Nog voor het rustsignaal wist HBOK voor de tweede maal Berghuis te passeren. Een vrije trap van Clobus werd verlengd via Noorderbos en die maakte daarmee zijn tweede van de middag. Met deze voorsprong kon HBOK met een goed gevoel de kleedkamer opzoeken en moest AFC gaan bedenken hoe het tij gekeerd kon worden.

RL Cllobus en ….
Foto Rikus de Lange: Tom Clobus glipt langs Bram de Jong

De ploeg van Wessel Colijn probeerde in het begin van de tweede helft meer druk vooruit te zetten en kwam soms gevaarlijk door. Een voorzet van Gijs Niehe kwam terecht bij Zamiatine, maar opnieuw ging zijn schot naast. Bij de eerste de beste kans voor HBOK in de tweede helft was het wél direct raak. Een vrije trap van Robin Meerhoff kwam bij de tweede paal en leek een simpele prooi voor Berghuis, maar de keeper van AFC verslikte zich en gaf Abercrombie een niet te missen kans. De aanvoerder van HBOK deed dit ook niet en zette zijn ploeg zodoende op een 0-3 voorsprong. Vanaf dat moment was het verzet van AFC gebroken en kreeg HBOK kans op kans om de score uit te breiden. De 0-4 viel doordat Noorderbos de buitenspelval van de thuisploeg omzeilde en recht op de keeper af kon. De aanvaller keek goed naast zich en met een balletje breed op Clobus kon zijn collega-aanvaller simpel binnentikken.

In het restant van de wedstrijd kreeg HBOK nog een aantal goede kansen, maar waren onder andere Noorderbos en Clobus slordig in de afwerking. AFC leek via invaller Lucas Hofstra de eer nog te redden; de paal stond een doelpunt echter in de weg. Vlak voordat scheidsrechter Van Rijn voor het einde floot, maakten de bezoekers nog een vijfde treffer. Opnieuw was Noorderbos de AFC verdediging te slim af en kon hij richting Berghuis. Noorderbos zag de meegelopen Robin de Groot meekomen en legde af op de middenvelder, die vervolgens makkelijk voor de 0-5 tekende. Het eindsignaal volgde vrij kort daarop en daarmee had HBOK middels deze overwinning goede zaken gedaan in de top van het klassement.

TP
Foto Tom Poederbach: HBOK was vandaag goed op schot tegen een matig AFC

Colijn was uiteraard niet tevreden over het verloop van de wedstrijd. Colijn: “We brengen vandaag gewoon te weinig. Natuurlijk missen we veel spelers door blessures, maar we hebben er vandaag te weinig een echte wedstrijd van kunnen maken. Omdat die 0-1 zo snel valt, loop je meteen achter de feiten aan. Als je na rust de 1-2 kan maken, wordt het misschien nog spannend; alleen dat zat er vandaag ook niet in.”

Foto Tom Poederbach
Foto Tom Poederbach

Guezen, die na het verlies van de periode van vorige week tegen BOL nog wat recht te zetten had, is blij dat HBOK nu aan de leiding gaat. “We hebben na vorig weekend wel even wat dingen moeten uitspreken, maar vandaag leidt dat tot een goed resultaat. We staan nu op de plaats waar we willen staan en willen daar ook blijven. Voor ons is het een uitstekend weekend.”

Verslag Wessel Westerhof
Foto’s Rikus de Lange/Tom Poederbach

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)