Hofstra bezorgt AFC met twee goals zege op Beursbengels

Beusbengels heeft zich zelf in de tweede klasse A veel te kort gedaan. De ploeg van Dennis Koorn verloor op eigen veld met 1-2 van AFC. De vele kansen, vooral in de beginfase, braken de Beursbengels behoorlijk op. Lucas Hofstra (AFC) werd matchwinnaar met twee doelpunten.

Als het na een kwartier 3-0 voor Beursbengels had gestaan had niemand daar raar van opgekeken. Eerst was er nog een tegenstag voor de thuisploeg omdat Omar Carolus al vroeg met een enkelblessure naar de kant moest. Ferry Sarabi was zijn vervanger. Ten koste van het spel ging het niet. Vooral Nathaniel Cathalina mag zich dat aanrekenen.

Beursbengels - AFC

De snelle en behendige aanvaller kreeg tot driemaal toe een kans om de score te openen. Eerst was hij bij de tweede paal dicht bij een treffer en in de achtste minuut was hij op aangeven van Etienne Olf zo vrij als een vogel, maar ook in twee instanties kreeg hij de bal niet langs Maxime Singels. Na kwartier werd Cathalina diep gestuurd. Op het randje van buitenspel kwam hij oog in oog met Singels maar de doelman was weer attent.

De eerste de beste kans van AFC was direct raak. Een schot van Duncan van Moll werd door Gregory Hellings niet klemvast gepakt en Lucas Hofstra was er als de kippen bij om de 0-1 aan te tekenen. Daarna was Zion Linger tot twee maal toe dicht bij de gelijkmaker, maar steeds kwam Singels als winnaar uit de strijd. AFC was nog dichter bij de 0-2 dan dat de 1-1 zou vallen. Een vrije trap van Van Moll werd weer niet klemvast gepakt door Hellings, maar dit keer kwam Hofstra net te kort in de rebound.

Beursbengels - AFC

Een kwartier na rust kwam Beursbengels op goedkope wijze toch aan de gelijkmaker. Sarabi zette voor vanaf rechts en Thomas Rijsman panikeerde nadat doelman Singels wat riep. Rijsman kreeg de bal op de hand en de toegekende strafschop werd door Cathalina onhoudbaar ingeschoten (1-1). Linger en Olf hadden daarna de kans om Beursbengels op voorsprong te zetten.

Naarmate de wedstrijd vorderde kwam AFC steeds beter in haar spel. Eerstu had Gijs Niehe, na een prachtige bal van Milan de Wijs, te veel tijd nodig om een goede voorzet af te leveren. Een kwartier voor tijd was ene vrije trap van Jasper Blonk de aanzet voor het volgende gevaar. Hoftstra draaide goed weg en raakte de lat. Toch zou die winnende goal voor AFC nog komen.

Blonk veroverde op het middenveld de bal en daarna was er veel ruimte bij invaller Soufian Ben Abdeslam. De aanvaller behield goed het overzicht en legde terug op Hoftsra. Op de rand van het zestien behield de spits het overwicht en zette AFC op 1-2.

Foto’s Tom Poederbach

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)