JOS Watergraafsmeer na drie jaar terug in de hoofdklasse

JOS Watergraafsmeer is vanmiddag kampioen geworden in de zondag eerste klasse A. Juist op het veld waar de club drie jaar geleden degradeerde uit de hoofdklasse werd de promotie veilig gesteld. In Utrecht werd Elinkwijk met 1-3 verslagen. Later op de avond een uitgebreide video reportage.

Het zat er al een tijdje aan te komen, maar het laatste zetje moest nog wel even gegeven worden.  En dat na een bewogen en emotionele week. De vader van aanvaller Thierry van der Kooye overleed en juist Van der Kooye moest de geschorste Patrick Lokken vervangen. De aanvaller scoorde de tweede en de derde treffer en schoot daarmee JOS naar de titel. De eerste treffer, al na acht minuten, kwam op naam van Paul Bekker.

Trainer Sander Middelbeek was na het laatste fluitsignaal zichtbaar emotioneel. De trainer liet zijn spelers een feestje vieren en bekeek het van een afstandje aan. Middelbeek: “Het was een zware week waarin een hoop gebeurd is. Ik moet het allemaal even laten bezinken. Dat feestje komt zo wel. Het zal een lange nacht worden.”

Thierry van der Kooye schiet de bevrijdende 1-3 binnen

De ontlading was gigantische bij spelers, staf en supporters. Iedereen had zo zijn eigen verhaal. Alex de Bruijne neemt afscheid van de club met zijn gewenste titel. Erik Piket vierde zijn tweede titel op rij in dezelfde afdeling (vorig seizoen met De Dijk).  Piket: “Deze is denk ik nog mooiere dan die van vorig jaar.” En dan was er natuurlijk nog het verhaal van Van der Kooye. De 22-jarige aanvaller verloor zijn vader en werd kampioen. Van der Kooye.  “Het is een bizarre week, maar het is fantastisch dat ik het zo kan afsluiten. Die publiekswissel deed me heel veel.”

Over de wedstrijd kunnen we verder kort zijn. Bekker opent na acht minuten de score en drie minuten later maakt Van der Kooye er 0-2 van. Niets aan de hand. Na rust is het met name Elinkwijk dat gevaarlijk is. De Amsterdammers zijn de weg even kwijt. Het was aan doelman Mitchell Dijkstra te danken dat de ploeg uit Utrecht slechts een keer scoort via de topscorer van de eerste klasse Gokhan Yasar. De doelman bracht zeker vier keer redding waar een doelpunt al werd geteld.

joswatergraafsmeer kampioen

Een kwartier voor tijd maakte Van der Kooye zijn tweede van de middag en kon het aftellen naar de titel beginnen. Later vanavond een uitgebreide samenvatting, het feest en veel reacties op het kampioenschap van JOS Watergraafsmeer.