KNVB wacht onderzoek FIOD bij OFC af

Een dag na de inval van de FIOD bij OFC en de aanhouding van de sponsor en een bestuurslid van de zondag Hoofdklasser, heeft ook de KNVB, naar aanleiding van vragen van Het Amsterdamsche Voetbal, op dit nieuws gereageerd. De voetbalbond volgt het onderzoek nauwlettend, maar geeft aan dat het nog geen gevolgen heeft voor zowel de club als de competitie.

“Allereerst vinden wij natuurlijk dat iedereen zich aan de wet moet houden”, vertelt persvoorlichter Bram Groot. “Daarnaast kijken wij ook naar het sportieve aspect. Wij willen eerlijke competities. Het kan en mag niet zo zijn dat een club door een overtreding van de wet sportief voordeel behaalt. Om deze redenen vinden we het goed dat het OM werk maakt van dergelijke zaken.”

OFC won dit seizoen de tweede periode in de Hoofdklasse, waardoor de Oostzaners slechts een tweeluik verwijderd zijn van een plek in de Derde Divisie. Vooralsnog gaan die wedstrijden gewoon door. “Wat betreft de competitie heeft dit voorlopig nog geen gevolgen, het competitieprogramma blijft zoals die nu is. Het nieuws is ook voor ons vers en we hebben even de tijd nodig om te bepalen of en wat we hier vanuit de KNVB mee kunnen doen. Maar dat het onze volle aandacht heeft staat vast.”

Klik hier voor de verklaring van het Openbaar Ministerie.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
OFC