Koploper AFC hard onderuit bij Castricum

AFC heeft slechts een week kunnen genieten van het koploper zijn in de zaterdag tweede klasse A. De ploeg van Wessel Colijn ging in Castricum hard onder uit tegen de plaatselijke FC, dat getraind wordt door de Amsterdammer Ron van der Velde. Het werd 3-0.

Bij rust stond het nog 0-0 en dat had gezien het spelbeeld toch echt anders moeten zijn. AFC was volgens trainer Wessel Colijn de bovenliggende partij maar werd het overwicht niet in doelpunten omgezet. Gijs Roodbeen en Lucas Hofstra zelfs twee keer kregen de mogelijkheden om te scoren. Colijn: “ We hadden in de eerste helft gewoon afstand moeten nemen. Met ons voetballend vermogen hadden we het gewoon beter uit moeten spelen.”

Foto Tom Poederbach: Onal, die vorige week vier keer scoorde, kreeg dat vandaag geen enkele keer voor elkaar

Na rust was een fout van doelman Peter van der Linden, die nu weer mocht keepen in plaats van Jort Berghuis,  de aanleiding voor de openingstreffer. In eerste instantie verkleinde de doelman goed zijn goal maar de overtreding die hij vervolgens maakte was niet slim. De strafschop werd door Remko Hoek op de paal geschoten maar in de rebound scoorde Sebastiaan Weber als nog de 1-0. Colijn: “Die fout van mijn keeper kan ik nog mee leven maar dat we daarna gewoon staan te slapen bij de rebound kan ik niet  bij. Je zorgt toch dat je aan de binnenkant staat zodat je er eventueel als het nodig is als eerste bij bent!”

juichen castricum

Het gebeurde allemaal een kwartier na rust. Vier minuten later was het ook 2-0. Weer was het Sebastiaan Weber die Van der Linden het nakijken gaf. Colijn: “Daarna hebben we heel opportunistisch gespeeld tegen een fysiek sterk Castricum maar zat het er niet meer in.” Tien minuten voor tijd was het een van richting veranderd schot van Remko Hoek die de eindstand op 3-0 bepaalde.

Colijn: “Over negentig minuten, en zo lang duurt een wedstrijd nu eenmaal, hebben we verdiend verloren.”

Kijk voor de uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van zaterdag 2A.