Koploper AFC rekent na rust af met VVZ’49

AFC heeft in de zaterdag eerste klasse A voor de tiende keer op rij gewonnen. De ploeg van trainer Benno Nihom rekende na rust dankzij goals van Lucas Hofstra, Mauritsio Helstone en Tommy Dekkers af met VVZ’49 (0-3). Daardoor profiteerde de koploper uit Amsterdam optimaal van het puntverlies van de concurrentie.

“Eigenlijk mogen wij dit niet meer weggeven”, glimlachte Nihom na afloop van het competitieduel. De oefenmeester had zojuist gehoord dat nummers twee, drie en vier hadden verloren. “Natuurlijk zijn we er nog lang niet, maar ik ben wel uitermate blij met het feit dat jongens zoals Ricky Kumar, Jasper Blonk en Lucas Hofstra er staan als er blessures of schorsingen zijn. Dat is ook de kracht van dit team.”

De Amsterdammers hadden het in de eerste helft lastig tegen een compact spelend VVZ’49 dat zich volledig terugtrok op de eigen helft. “Hoewel we beter voetbalden dan tegen JSV kwamen we aanvankelijk lastig doorheen doordat we in de eindfase niet doortastend genoeg waren.”

Foto Tom Poederbach | Lucas Hofstra schiet de 0-1 binnen op bezoek bij VVZ’49.

Direct na rust lieten de gastheren zich even zien, maar met een uitstekende redding voorkwam AFC-doelman Jort Berghuis een doelpunt. Daardoor kon Lucas Hofstra na 52 minuten de score openen. De spits kopte op aangeven van Mauritsio Helstone de bal op knappe wijze binnen: 0-1.

Bij de 0-2 waren de rollen omgedraaid en bracht Hofstra Helstone in stelling. Na een prima dieptepass omspeelde hij de doelman. Tommy Dekkers (assist Helstone, red.) bepaalde een kwartier voor tijd de eindstand op 0-3 door als eindstation te fungeren na een lange bal. Daarmee profiteerde de koploper optimaal van een vermoeid VVZ’49.

Foto Tom Poederbach | Tommy Dekkers heeft zojuist de 0-3 gemaakt. De buit is binnen.

Vlak voor tijd verrichte Jort Berghuis nog een heldendaad door een strafschop te stoppen. Daarmee gaf hij de imponerende reeks van AFC nog meer glans. De ploeg van Nihom scoorde namelijk in de laatste negen wedstrijden zeventien keer en kreeg maar drie treffers om de oren. “Op die statistieken kan ik alleen maar trots zijn. Wat dat betreft staan wij er nog beter voor dan vorig jaar.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag eerste klasse A.