Kumar neemt Lucas Hofstra (AFC) mee naar AMVJ

Er werden wel wat grappen gemaakt in de kleedkamer van zaterdag eersteklasser AFC, wie Ricky Kumar als trainer mee zou nemen naar zijn nieuwe club AMVJ. Lucas Hofstra heeft besloten de overstap te maken naar de tweedeklasser, waar de 23-jarige spits hoopt meer aan spelen toe te komen.

Naar eigen zeggen moest hij iets anders. Hofstra kwam de afgelopen twee seizoenen al weinig in actie onder Benno Nihom en de terugkeer van Mitchell Faerber zou zijn situatie alleen maar verslechteren. “Ik weet niet of ik dat een derde seizoen zou trekken. Ik was wel eerlijk naar mijzelf: misschien is de Hoofdklasse toch te hoog gegrepen voor mij.” Hij kon ook bij AFC blijven, in het tweede elftal, maar besloot zijn heil elders te zoeken. “Ik wil weer voetballen, in een eerste elftal. Daar heb ik meer uitzicht op bij AMVJ.”

Hofstra twijfelde lang over een vertrek bij AFC. “Het voelt toch heel vertrouwelijk hier. Dat maakt het lastig. Ergens opnieuw beginnen is spannend. Gelukkig ken ik veel jongens bij AMVJ, dus ik ga ervan uit dat ik goed opgevangen wordt. Ik kreeg al een aantal berichtjes dat ze mij er graag bij zouden hebben en Ricky speelt natuurlijk ook een rol.” In Amstelveen moet hij de vertrekkende Bram Owusu opvolgen.

Van teamgenoten onderling verandert het contact tussen Hofstra en Kumar volgend seizoen in speler-trainer. “Ricky is nu een beetje de clown, als trainer moet hij ook serieus zijn. Ik heb uitgebreid met hem gesproken en zijn idee van voetballen staat mij ook aan. Ik denk dat wij wel met de verandering om kunnen gaan. Ik ga ervan uit dat het allemaal vanzelf zal gaan.”

Hofstra is na Nick Tavenier en Lionel Grootfaam (beide Pancratius) de derde aanwinst voor de nummer acht van de zaterdag tweede klasse B. “Ik hoop dat AMVJ volgend seizoen weer in 2A wordt ingedeeld. Dan kunnen wij bovenin meedraaien.”

Foto’s Tom Poederbach

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!