Kwadjo Boateng en Guus Uhlenbeek gaan aan de slag bij BFC

Het succesvolle trainersduo Kwadjo Boateng en Guus Uhlenbeek heeft vanaf komend seizoen de leiding bij zaterdag tweedeklasser BFC. De twee brachten DWS van de vierde naar de tweede klasse en worden in Bussum weer herenigd.

Op het moment dat Boateng werd benaderd om hoofdtrainer van BFC te worden, stelde hij al voor Uhlenbeek mee te willen nemen. “We hebben bij DWS goed samengewerkt en de wijze waarop wij werken sprak ook de club aan”, zegt Uhlenbeek. “BFC wil een stabiele tweedeklasser worden, voornamelijk in samenwerking met de Onder-23 en het tweede elftal. Dat lag een beetje ver uit elkaar. Ze hebben een goede jeugd en willen, naast SDO (de buurman speelt Hoofdklasse, red.), iets meer aanzien.”

Terwijl Uhlenbeek bij DWS de eindverantwoordelijkheid had – nadat hij het stokje had overgenomen van de twintig jaar jongere Boateng – ligt de rolverdeling straks in Bussum anders. Boateng is gepresenteerd als trainer en Uhlenbeek wordt zijn assistent. “Maar dat is slechts een titel voor de buitenwacht. Wij werken meer naast elkaar. Zeker Kwadjo gelooft niet in het ‘assistent’. Ik zal ook veel veldwerk doen. We doen toch alles samen en voelen elkaar goed aan.”

Boateng, voormalig Hoofd Jeugdopleiding van DWS, is momenteel werkzaam in de jeugdopleiding van AZ. Uhlenbeek heeft dit seizoen de leiding over het tweede elftal van DCG. Komend seizoen gaan ze aan de slag bij de huidige nummer vijf van de zaterdag tweede klasse B. Daar volgen zij de vertrekkende Karel Knaap op. “Ik heb er veel zin in. Het is jammer dat wij het toen niet konden doortrekken bij DWS”, vervolgt Uhlenbeek. “De druk, de spanning van wedstrijden, ergens om meedoen en spelers nog beter maken; dat heb ik wel gemist. Ik kan niet wachten om te beginnen.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)