Lucas Hofstra leidt AMVJ met hattrick voorbij OSV

AMVJ is OSV voorbij gegaan op de ranglijst van de zaterdag tweede klasse A. De ploeg van Ricky Kumar boog een 1-2 achterstand om in een 5-2 overwinning. Grote man bij de Amstelveners was spits Lucas Hofstra, die een hattrick maakte.

Voor aanvang van de wedstrijd moest Kumar zijn ‘hoge hoed’ er weer bijpakken. Voor de zoveelste keer dit seizoen gooide hij zijn basisopstelling om. Zo mocht de van een zware knieblessure teruggekeerde Jimmy Jansen vanaf de aftrap starten, begon Milan de Wijs als rechtsback en zat Thijs de Graaff de hele wedstrijd op de bank. “Natuurlijk wil een trainer naar meer vastigheid, om aan elkaar te kunnen wennen. Maar ik denk dat dit de kracht van AMVJ zal zijn dit seizoen: dat alles heel dichtbij elkaar ligt in de selectie.”

Zijn tactische wijziging had meteen succes. Een voorzet van De Wijs belandde bij Hofstra, die de 1-0 binnen tikte. Uit een counter trok OSV de stand vervolgens weer gelijk. Nicky Roele was het eindstation van een vlijmscherpe tegenaanval en bepaalde de ruststand op 1-1.

“OSV heeft een sterke ploeg, ze hebben een paar leuke versterkingen gekregen”, zag Kumar. Bovendien kwamen de bezoekers na rust zelfs aan de leiding. Een misverstand tussen AMVJ-verdediger Bram van der Driest en doelman Levien Rocha werd genadeloos afgestraft door Roele: 1-2. Direct vanaf de aftrap poetste de thuisploeg de achterstand weg. Robin Meerhoff promoveerde een voorzet van De Wijs tot doelpunt.

Nauwelijks twee minuten later werd het via Lucas Hofstra zelfs 3-2. Erop en erover voor de Amstelveners, die vervolgens uitliepen naar een 5-2 zege. Hofstra voltooide zijn hattrick en ook René Boer pikte in de slotfase zijn doelpunt mee. “Met een beetje geluk had het zelfs 6, 7 of 8-2 kunnen worden.”

Met elf punten uit zes duels staat AMVJ nu vijfde, op vier punten van koploper Monnickendam. OSV heeft één punt minder en bezet de zevende plek. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag tweede klasse A.